Hlavní obsah

Kubala s Benešem dvakrát v Maroku vyhráli a budou nejhůř devátí

AGÁDÍR

Plážoví volejbalisté Přemysl Kubala s Petrem Benešem završí úspěšnou sezonu na posledním turnaji Světového okruhu v elitní desítce. V marockém Agádíru, kde chtějí udělat další krok k účasti na londýnské olympiádě, dnes vydřeli dvě vítězství a skončí nejhůře na děleném devátém místě.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Petr Beneš s Přemyslem Kubalou (vlevo)

Článek

Kubala s Benešem na žhavém africkém písku nejprve porazili nizozemskou dvojici Boersma, Spijkers 19:21, 21:19 a 21:19 a ve druhém kole i zkušeného Švýcara s českými kořeny Martina Lacigu s Weingartem. Zápas znovu otáčeli po prohraném úvodním setu a vyhráli 20:22, 21:19 a 15:13.

"Do Maroka jsme odjížděli s cílem uhrát aspoň 13. místo, které by nám téměř na sto procent zajistilo účast na olympiádě. Chtěli jsme potvrdit příslušnost ke světové elitě a to se nám povedlo hned první hrací den," uvedl pro ČTK Kubala, jemuž s Benešem patří v redukovaném olympijském žebříčku 11. místo. Přímo do Londýna postoupí šestnáct dvojic.

Do Maroka odjížděli čeští volejbalisté bez tréninku, Kubala navíc už zahájil s Ostravou extraligovou šestkovou sezonu v hale. "Zdejší turnaj je hodně specifický, hraje se po měsíční turnajové pauze a v extrémních teplotních a povětrnostních podmínkách," dodal Kubala.

V pátek si Češi zahrají proti mistrům světa z roku 2009 Němcům Brinkovi s Reckermannem. Maximem Kubaly s Benešem je 4. místo z Haagu, devátí a lepší byli letos na 11 světových turnajích celkem sedmkrát.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů v Agádíru (Maroko):
Muži:
1. kolo: Kubala, P. Beneš (8-ČR) - Boersma, Spijkers (25-Niz.) 2:1 (-19, 19, 19),
2. kolo: Kubala, P. Beneš - M. Laciga, Weingart (24-Švýc.) 2:1 (-20, 19, 13).

Reklama