Hlavní obsah

Opora USK Praha Whalenová vyhrála s Minnesotou WNBA

ATLANTA

Basketbalistky Minnesoty získaly poprvé v historii titul v zámořské WNBA. Finálovou sérii s Atlantou ukončily v nejkratším možném čase už po třech zápasech pátečním vítězství 73:67 na soupeřově palubovce.

Foto: Tammi Chappell, Reuters

Basketbalistky Minnesoty se radují z historicky prvního titulu WNBA.

Článek

K historickému úspěchu klubu, který v uplynulých šesti sezónách nedokázal postoupit do play off, přispěla i Lindsay Whalenová, opora USK Praha, kde už netrpělivě vyhlížejí její příjezd. Mezi novopečenými šampiónkami je i čtyřicetiletá Taj McWilliamsová-Franklinová, někdejší hvězda Friska Brna.

Minnesota sice v pátečním utkání prohrávala o čtyři body, ale ve třetí čtvrtině nejlepší tým základní části zabral. Vyhrál ji 19:8 a získal rozhodující náskok. Nejlepší střelkyní vítězek byla s 16 body Seimone Augustusová, která navíc úspěšně bránila Angel McCoughtryovou, jež v předchozím duelu vytvořila 38 body finálový rekord soutěže. Tentokrát zůstala "jen" na 22 bodech.

Sedmadvacetiletá olympijská vítězka Augustusová, které lékaři před rokem vyoperovali z hlavy tři nezhoubné nádory, byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou finálové série.

Reklama

Související témata: