Hlavní obsah

Budějovice v Lize mistrů na Francouze nestačily

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté českobudějovického Jihostroje neuspěli ve středu večer při letošním prvním pokusu o vítězství v Lize mistrů, když podlehli francouzskému týmu Stade Poitiers 1:3 na sety. Nepomohly ani excelentní předsezónní posily.

Foto: Veis David, ČTK

Michal Sukuba z Českých Budějovic při duelu volejbalové Ligy mistrů s francouzským Stade Poitiers.

Článek

Smečař Rojas, univerzál Novotný nebo nahrávači Zapletal s Habrem, kteří přišli před sezónou především také kvůli nejvyšší evropské klubové soutěži, zářili jen ve druhém setu a na začátku čtvrté sady. Právě ztráta vedení o tři míče v rozhodujícím setu mrzela domácí hráče nejvíc.

„Udělali jsme tam naprosto zbytečné chyby a soupeř je hned potrestal. Věřím, že kdybychom ten moment ve čtvrtém setu zvládli, měli jsme šanci na výhru,“ litoval Jakub Novotný. Hráči domácího týmu se shodovali, že předvedli svůj nejlepší výkon letošní sezóny.

Kromě druhé sady a úvodu čtvrtého setu však měli volejbalisté francouzského celku utkání pod kontrolou a domácí diváci mohli také obdivovat výskok smečaře francouzského týmu Culafica, který měří pět centimetrů přes dva metry a předváděl perfektní podání i dělové smeče.

Volejbalová Liga mistrů - 1. kolo skupiny D
České Budějovice - Stade Poitiers (Fr.) 1:3 (-20, 22, -14, -20)
Nejvíce bodů: Rojas 15, Sukuba 10, Novotný 9 - Čulafič 23, Marechal 17. Rozhodčí: Adler (Maď.), Jacyna (Pol.). Čas: 101 min. Diváci: 1500.

Reklama

Související témata: