Hlavní obsah

NBA zřejmě škrtne další dva týdny z programu sezóny

NEW YORK

Sezona NBA dnes podle zámořských médií přijde minimálně o další dva týdny ze svého původního programu. Jak napsal list New York Daily News, kvůli neschopnosti dohodnout se na podmínkách nové kolektivní smlouvy bude škrtnuto dalších nejméně 102 zápasů. Zámořská liga nezačne do 28. listopadu.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Megahvězda Miami LeBron James

Článek

Dohoda mezi vlastníky klubů a hráčskou asociací NBPA je stále v nedohlednu a komisionář NBA David Stern už obětoval úvodní dva týdny a stovku zápasů soutěže, která měla začít 1. listopadu i s českým nováčkem Janem Veselým, kterého draftoval Washington.

Konci výluky stále nic nenasvědčuje. V minulém týdnu nepřineslo výsledek ani třídenní jednání v celkové délce 30 hodin. K výraznému sblížení názorů obou stran nevedla ani přítomnost federálního prostředníka, dokonce nebyl ani stanoven termín pokračování rozhovorů.

Spory se týkají především dvou oblastí - rozdělení výnosů a platového stropu. Majitelé klubů chtěli původně basketbalistům snížit podíl z příjmů na 47 procent z dosavadních 57, ti však byli naposledy ochotni přistoupit maximálně na 52,5 procenta z celkové výše 4,3 miliardy dolarů. Kompromisní návrh ze strany klubových vlastníků na rozdělení částky v poměru padesát na padesát hráčská asociace smetla ze stolu.

Reklama