Hlavní obsah

Lakers našli v Memphisu dalšího přemožitele

Skvostný začátek Los Angeles Lakers je zapomenut. Basketbalové hvězdy vstoupily do nové sezóny NBA pěti výhrami, v pondělí ale utrpěly druhou porážku v řadě. Nestačily na Memphis, který na domácí palubovce vyhrál 105:95.

Článek

"Nepřeceňujme nijak tyhle dvě porážky," nabádal Kobe Bryant, autor 19 bodů Lakers. "Teprve se sehráváme, zlepší se to. Navíc to není rozhodující část sezóny."

Hráči Memphisu se po utkání dočkali ovací vstoje. Vždyť porazili Lakers teprve potřetí ve 32. vzájemném utkání. Dvaceti body se na překvapení podílel Pau Gasol, přidal také deset doskoků. Lorenzen Wright a James Posey nastříleli po 15 bodech, Jason Williams si připsal bodů deset, navíc ještě osm asistencí. "Tohle vítězství hodně pomůže našemu sebevědomí," mínil kouč domácích Hubie Brown.

"Pravidlo NBA zní: vyhrát tři ze čtyř zápasů doma a alespoň polovinu zápasů venku... Ale to nemůže být naším cílem. Musíme být lepší," filozofoval po utkání trenér Lakers Phil Jackson.  Přesto jeho svěřenci umožnili Grizzlies ukončit třízápasové čekání na výhru.

Cleveland podruhé v řadě vyhrál

První hráč letošního draftu LeBron James pokračuje v dresu Clevelandu ve výborných výkonech a 17 body pomohl svému týmu v utkání s New Yorkem ke druhému vítězství za sebou.

Talentovaný mladík, který do NBA přišel rovnou ze střední školy, proměnil v sedmém utkání mezi elitou všechny své tříbodové pokusy. Clevelandu se v minulé sezoně podařilo vyhrát dva zápasy v řadě jen jednou a skončil s nejhorší bilancí v historii NBA (17 vítězství/65 porážek).

Cleveland - New York 94:80
Nejvíce bodů: Mihm 19 - Houston 22.
Memphis - LA Lakers 105:95
Nejvíce bodů: Gasol 22 - Bryant 19.
Chicago - Denver 97:105
Nejvíce bodů: Curry 20 - Anthony 26.
San Antonio - Utah 87:78
Nejvíce bodů: Ginobili 18 - Harpring 11.
Golden State - Phoenix 96:99
Nejvíce bodů: Richardson 22 - Marbury, Johnson 22.

Reklama