Hlavní obsah

Měl hrát slavnou NBA. Místo toho chodí basketbalista Veselý na hokej

LOS ANGELES

Do Ameriky přijel hrát basketbal, kvůli výluce však Jan Veselý místo slavné NBA poznává Los Angeles. Za poslední měsíc strávil jednadvacetiletý talent draftovaný Washingtonem Wizards s přítelkyní v Kalifornii, kde se byl mimo jiné podívat na NHL a navštívil i zápas tamního fotbalového klubu Galaxy se slavným anglickým záložníkem Davidem Beckhamem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Basketbalista Jan Veselý

Článek

Veselý se sice snaží užívat si vynucené volno, větší radost by mu však udělal konec výluky. "Je to nuda. Opravdu nuda," řekl v rozhovoru pro deník Washington Post. "Byl jsem připravený hrát v NBA. Pak ale přišla výluka a musím zase čekat. Už je listopad a nic se neděje. Je to smutné," dodala nedávná opora Partizanu Bělehrad.

Český basketbalista má kvůli výluce zakázaný kontakt s vedením klubu i trenéry, přesto je prý ve formě. "Když se domluví, jsem připraven druhý den hrát. Doufám, že se dohodnou brzo," uvedl Veselý s tím, že tahanice kolem nové kolektivní smlouvy mu kazí dojem z první sezony v zámoří. "Mám pocit, že ještě nejsem v NBA. Vždyť ani nejsem ve Washingtonu, ale v Los Angeles a trénuju," prohlásil.

Veselého v červnu do NBA draftovali Washington Wizards jako šestého v pořadí. Stal se po Jiřím Zídkovi a Jiřím Welschovi třetím Čechem, kterému se podařilo proniknout do nejslavnější basketbalové ligy světa.

Reklama

Související témata: