Hlavní obsah

Házenkářky sehrají dva přípravné zápasy na Islandu

PRAHA

Dva přípravné zápasy na Islandu čekají na konci týdne české házenkářské reprezentantky. Trenér Jan Bašný jim souboje proti Seveřankám naordinoval jako součást přípravy na kvalifikaci mistrovství Evropy, do které jeho svěřenkyně před měsícem vstoupily výhrou v Rakousku.

Článek

Házenkářky rozjely kvalifikaci ideálně a nic na tom nezměnila ani následná prohra na půdě favorizovaného Švédska. Příští utkání proti Slovinsku odehrají české ženy až v březnu, a tak každý další přípravný zápas může pomoci k sehranosti týmu. I proto dnes zahajují v Hostivicích u Prahy krátké soustředění, které vyvrcholí dvěma duely na Islandu.

"Dva dny budeme trénovat doma, na Island odlétáme ve čtvrtek. A další tréninkový kemp jsme si naplánovali na začátek roku, ovšem tam teprve hledáme soupeřky pro případné zápasy," řekl před srazem Bašný pro svazový web.

Na Islandu by rád obnovil především souhru, možnost se ukázat znovu dostanou hráčky širšího kádru. Soupeř v obou utkáních v kvalifikaci prohrál, s Ukrajinou ale jen těsně 20:21.

"Island je tým ze druhé výkonnostní skupiny, přibližně na úrovni Slovinska. Nedávno jsme s Islandem hráli na turnaji v Polsku a zvítězili jsme jen o dvě branky (30:28), navíc zápas mohl klidně skončit opačně. Je to tedy kvalitní soupeř, na kterém si můžeme ověřit naše aktuální možnosti," tvrdil Bašný.

Na Island bere podobný tým, který se představil na zářijovém turnaji v Polsku. "Celkem poletí sedmnáct hráček a příležitost dostanou třeba Ana Gebre Selassie, Martina Crhová či Markéta Doláková. U těchto hráček bychom si chtěli ověřit, zda od nich můžeme stabilně očekávat to, co předvedly v Polsku," vysvětlil trenér.

Jeden den s týmem stráví i bývalá reprezentantka Petra Čumplová-Kheková. Zapojí se do team-buildingových aktivit, které vedení reprezentace pro hráčky připravilo.

První zápas na Islandu sehrají Češky v pátek 25. listopadu od 20:30 SEČ, sobotní odveta se bude hrát od 15:30.

Reklama