Hlavní obsah

Zkrácená sezóna NBA by měla vyvrcholit nejpozději 26. června

NEW YORK

Jestliže hráči a majitelé klubů včas schválí ukončení výluky basketbalové NBA, zámořská soutěž odstartuje o Vánocích a finále vyvrcholí nejpozději 26. června, což by bylo jen o čtrnáct dní později, než skončil minulý ročník. Liga zveřejnila současný plán rozpisu sezóny v neděli na svých oficiálních stránkách.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Základní část by měla podle nejnovějšího plánu odstartovat 25. prosince a skončit 26. dubna. Všechny týmy čeká 66 zápasů, měsíčně tedy průměrně odehrají o dva zápasy víc, než bylo zvykem. V 18 utkáních bude soupeř z opačné divize, což znamená, že se kluby nepředstaví na všech venkovních stadiónech.

Zhuštěné bude i play off, ve kterém bude možná potřeba, aby se odehrály dva zápasy ve dvou dnech. V sezóně se dokonce může stát, že některý z klubů bude hrát tři dny v řadě, což se naposledy stalo ve zkráceném ročníku po výluce v roce 1999. Pokud se finále natáhne na maximální počet zápasů, sezóna skončí 26. června.

Hráči a majitelé klubů se předběžně dohodli na ukončení výluky koncem minulého týdne. Dohodu ještě musí obě strany schválit. Pro její přijetí se musí vyslovit 15 z 29 majitelů klubů a většina z 430 basketbalistů. Při jednání se obě strany přely hlavně o rozdělení příjmů.

Reklama

Související témata:
Vyvrcholení