Hlavní obsah

Američané prošli s odřenýma ušima do finále Hopman Cupu

PERTH

Tenisté USA se stali druhými finalisty 15. ročníku Hopmanova poháru, soutěže smíšených družstev v australském Perthu. O jejich výhře rozhodl až závěrečný mix, v němž Serena Williamsová s Jamesem Blakem porazili pár Kim Clijstersová, Xavier Malisse ve třech setech 7:6, 3:6 a 10:5. V sobotu se o vítězství na turnaji utkají s domácí Austrálií.

Foto: ČTK

Americká tenistka Serena Williamsová vítězstvím nad Belgičankou Kim Clijstersovou přispěla k postupu USA do finále.

Článek

Bod pro americkou dvojici získala ve dvouhře světová jednička Serena Williamsová, která porazila čtvrtou hráčku žebříčku Kim Clijstersovou 7:5 a 6:3. Větší problémy měla Williamsová snad jen v prvním setu, kdy vedla 3:0, ale Belgičanka dokázala třemi body v řadě srovnat. "Říkala jsem si: Je to v pohodě, chce to hlavně klid. Možná v nějakých méně důležitých mačích bych se na sebe naštvala, ale hrála jsem proti Kim. To člověk musí být vždy ve střehu a nerozptylovat se," vykládala po utkání Williamsová, která pak už nepustila otěže utkání z rukou. K nadcházejícímu finále, v němž se střetne s nadějnou Alicií Molikovou, poznamenala: "Moliková může být jednou skvělou hráčkou. Ale myslím, že její čas ještě nenastal. Pamatuji si ji však ze zápasu s Martinou Hingisovou, bylo to před několika lety, a to si vedla skutečně dobře. Každopádně ji nesmím podcenit, bude mít přece za sebou výtečné australské publikum."

Španělé třetí

Blake pak nestačil na Malisseho po výsledku 6:7 a 2:6. "S Jamesem jsem se již několikrát utkal a naposledy mě porazil. Jsem rád, že jsem mu to vrátil, ale bohužel nám to nebylo nic platné." Američané stejně jako včera Australané rozhodli v závěrečném mixu až v tzv. super tie-breaku a v sobotu se budou snažit navázat na vítězství v devátém ročníku Hopman Cupu.

Tenisté Španělska porazili v druhém dnešním duelu Uzbekistán 2:1 a ve skupině A obsadili konečné třetí místo. Rozhodující bod získala ve čtyřhře dvojice Tommy Robredo a Virginia Ruanová- Pascualová proti páru Oleg Ogorodov, Iroda Tulyaganovová.

Reklama