Hlavní obsah

Týmy NBA čekají ve zkrácené sezóně tři zápasy ve třech dnech

Aktualizováno

Necelé tři týdny před opožděným startem zveřejnilo vedení basketbalové NBA program zkrácené sezóny, jež po ukončení výluky začne 25. prosince. Týmy čeká 66 zápasů, každý navíc minimálně jednou odehraje tři zápasy ve třech dnech. Těchto sérií bude během roku celkem 42.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Šlágrem úvodního dne bude repríza finále mezi Dallasem a Miami.

Článek

Jako první si to vyzkoušejí tradiční spolufavorité na zisk titulu Los Angeles Lakers, kteří v jednom z pěti zápasů plánovaných na 25. prosince hostí Chicago. V dalších dvou dnech budou hrát v Sacramentu a opět doma proti Utahu. Šlágrem úvodního dne bude repríza letošního finále mezi Dallasem a Miami.

Týmy čekají i jiné náročné šňůry, k nimž za normálních okolností v sezóně na 82 utkání nedochází. Například basketbalisté Atlanty odehrají od 27. prosince devět duelů ve 12 dnech, Denver, z nějž kvůli výluce odešli tři hráči do Číny, se zase od Nového roku představí v pěti zápasech během šesti večerů.

Veselý proti Jersey

Washington s českým nováčkem Janem Veselým vstoupí do první zkrácené sezóny NBA od roku 1999 v pondělí 26. prosince domácím utkáním proti New Jersey.

Základní část soutěže skončí 26. dubna, dva dny nato začne play off. Šampión 66. ročníku bude znám nejpozději 26. června.

Liga sice ještě nemá oficiálně schválenou novou kolektivní smlouvu, nicméně na jejích principech se zástupci hráčů s kluby dohodli ústně 26. listopadu a prakticky tak ukončili výluku, jež trvala od 1. července. Sezona měla původně začít první listopadový den.

Reklama