Hlavní obsah

Vítečková usiluje o cenu pro nejlepší basketbalistku Evropy

PRAHA

Česká basketbalista Eva Vítečková je v desetičlenné nominaci FIBA na nejlepší hráčku Evropy. Může tak napodobit svou krajanku Hanu Horákovou, která ocenění získala v minulé sezoně, ovšem tentokrát i kvůli zranění chybí. Vítečková obhajuje v anketě čtvrté místo.

Foto: Petr Horník, Právo

Eva Vítečková se může stát nejlepší basketbalistkou Evropy.

Článek

Kromě křídelnice ZVVZ USK Praha se v nominaci objevily nejlepší hráčka mistrovství Evropy Jelena Daniločkinová a její ruská krajanka Maria Stěpanovová, Francouzky Emilie Gomisová a Sandrine Grudaová, Chorvatka Sandra Mandirová, Iva Perovanovičová z Černé Hory, Turkyně Birsel Vardarliová a Nevriye Yilmazová a Španělka Alba Torrensová.

Mezi muži na ocenění kandidují španělští bratři Pau a Marc Gasolové, jejich krajan Juan Carlos Navarro, Rus Andrej Kirilenko, Francouzové Nicolas Batum a Tony Parker, Řek Dimitris Diamantidis, Makedonec amerického původu Bo McCalebb, nejužitečnější hráč play off NBA Němec Dirk Nowitzki a Srb Duško Savanovič.

V nominaci na nejlepšího mladého hráče už kvůli věku chybí loňský vítěz Jan Veselý. Češka není ani mezi mladými hráčkami, ale v nominaci se objevila Švédka Farhiya Abdiová hájící barvy Frisca Brno.

Fanoušci mohou pro svého favorita hlasovat na www.fibaeurope.com. Po sečtení hlasů od fanoušků i expertů budou vítězové vyhlášeni 31. ledna.

Reklama