Hlavní obsah

Hvězdu NBA Bryanta čeká rozvod, jeho žena může vysoudit až 3,5 milardy korun

ORANGE

Hvězdu basketbalové NBA Kobeho Bryanta čeká rozvod, který by mohl poznamenat jeho kariéru podobně jako v případě někdejší golfové jedničky Tigera Woodse. Bryantova žena Vanessa po desetiletém manželství už podala k soudu žádost o rozvod, kterou rodiče dvou dcer podepsali.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Kobe Bryant.

Článek

Bryantovy výkony jsou klíčové pro favorizovaný tým zámořské ligy Los Angeles Lakers. Ten už se přitom chystá na nedělní opožděný start sezony bez legendárního trenéra Phila Jacksona i bez další opory Lamara Odoma, jenž odešel do Dallasu.

Bryant přitom měl dlouhá léta ve své ženě oporu a stála při něm i při zdlouhavém soudu kvůli jeho znásilnění hotelové recepční v roce 2003. Soudní tahanice s mladou dívkou skončily až o dva roky později mimosoudním vyrovnáním.

Manželka třiatřicetileté sportovní hvězdy celých Spojených států podala žádost v pátek i s Bryantovým podpisem. Podle expertů může žena vysoudit až 180 miliónů dolarů (asi 3,5 miliardy korun), což je polovina Bryantova jmění, protože prý neměli uzavřenou předmanželskou smlouvu. Pětiletá Gianna a osmiletá Natalia by měly být v jejich střídavé péči.

"V zájmu našich malých dětí i vzhledem k blížícím se vánočním svátkům žádáme veřejnost o respektování soukromí v této těžké době," uvedl v prohlášení slavný pár, který se potkal před 12 lety.

Někdejší nejlepší golfista světa Tiger Woods se po rozvodu a provalení nevěry na sportovním poli dlouho trápil a další turnaj vyhrál až po dvou letech. Podle odhadů své bývalé ženě, švédské modelce Elin Nordegrenové, zaplatil nejméně 100 miliónů dolarů.

Reklama