Hlavní obsah

Budějovičtí volejbalisté prohráli v Lize mistrů v Unterhachingu

UNTERHACHING

Volejbalisté Českých Budějovic prohráli v Lize mistrů v Unterhachingu 2:3. Do tabulky skupiny D získali za pětisetovou porážku čtvrtý bod, přesto jim po čtvrtém kole patří poslední místo.

Foto: Veis David, ČTK

Michal Sukuba z Českých Budějovic při duelu volejbalové Ligy mistrů

Článek

Po senzační výhře v italském Cuneu tentokrát Budějovičtí v soupeřově hale neuspěli, i dnes ale na rozdíl od domácího prostředí dokázali venku bodovat. Německý celek, v němž nahrává loňský mistr české extraligy Branislav Skladaný, před týdnem zvítězil v prvním vzájemném zápasu 3:1 a nakonec zvládl i odvetu, kterou bojovní hosté proměnili v dvouhodinovou bitvu.

Jihostroj nastoupil se stužkami v barvách národní trikolóry na černých dresech a utkání zahájil tříbodovou sérií, ale bavorský klub se rychle vzpamatoval. Domácí značně přitvrdili v obraně na síti a v koncovce proměnili první setbol esem z plachtícího servisu kapitána Günthöra.

Trenér Jan Svoboda vytýkal při oddechových časech svým svěřencům zbytečné chyby a účinek se dostavil. Jihočeši ovládli druhou sadu, v třetí pak mistrně zvládli koncovku. Do ní přitom šel Unterhaching ještě s tříbodovým náskokem, jenže hosté snížili, Jakub Novotný dvěma útoky po lajně vybojoval setbol a sám ho dělovým servisem proměnil.

Pak už ale Svoboda zvyšoval hlas marně. Čtvrtý set utíkal Jihočechům mezi prsty od samého začátku a v pátém to bylo podobné. Řada chyb v útoku i na příjmu vyhnala skóre až na 9:3, a to byla ztráta, s kterou si už hosté proti zkušenému protivníkovi neporadili.

Do play off Ligy mistrů projde z každé skupiny nejlepší dvojice a navíc i jeden celek z třetího místa. Jihočechy v lednu čekají ještě zápasy s Cuneem doma a ve Francii proti Poitiers.

Reklama

Související témata: