Hlavní obsah

Vodičkové se návrat nevydařil

Čestmír Folk, Právo

Pivotmance ruské Samary Kamile Vodičkové se návrat do brněnské haly nepovedl. V utkání proti svým bývalým spoluhráčkám z Gambrinusu Brno zaznamenala pouhých sedm bodů a musela překousnout čtrnáctibodovou porážku. Už třetí v letošním ročníku basketbalové Euroligy.

Foto: Právo

Kamila Vodičková ještě v dresu brněnského týmu

Článek

"Moc jsem chtěla právě v Brně vyhrát, ale druhý poločas nás zastihl v hlubokém útlumu," přiznala třicetiletá česká reprezentantka, která však kvůli zranění přišla o stříbro z nedávného ME v Řecku. Přes nevydařený úvod sezóny je ovšem v Samaře nesmírně spokojená.

"Absolutně letního přestupu nelituji. Vůbec na nic si nemohu stěžovat. V klubu funguje všechno na sto procent. S jakýmkoliv problémem se mohu na funkcionáře obrátit a skoro vždy je ještě týž den vyřešen," cení si. Ani na běžný život v Rusku si Vodičková nestěžuje.

Brzy se do Ruska přistěhuje i přítel

"Seženu zde všechno, na co jsem zvyklá z domova. V místním supermarketu jsem dokonce objevila i řadu českých výrobků včetně piva. Nemám žádný problém zajít si třeba do restaurace či kinokavárny. Jen některé domy, které ještě patří státu a nepřešly do soukromých rukou, jsou stále hodně omšelé," všimla si. V Samaře zatím pobývá bez přítele.

"Brzy se už ale přistěhuje. Mám ovšem trochu obavy, zda se zde nebude nudit. Neustále jsem totiž na cestách. Buď za zápasy domácí Superligy, či Euroligy. Vzdálenosti jsou v Rusku mnohdy značné," připomněla. Ruskou ligovou soutěží prochází Samara zatím bez porážky. "Teprve teď nás ale čekají těžcí soupeři typu Jekatěrinburgu, St. Petěrburgu či Novosibirska," poznamenala Vodičková.

Reklama