Hlavní obsah

Premiéra Veselého v NBA se kvůli zranění kyčle odložila

WASHINGTON

Český basketbalista Jan Veselý si musí na premiéru v NBA počkat. Do prvního zápasu Washingtonu ve zkrácené sezóně nepustilo jednadvacetiletého hráče zranění kyčle. Wizards prohráli před vlastními diváky s New Jersey 84:90, ačkoliv ve druhé čtvrtině vedli už o 21 bodů. Wizards bez šestky letošního draftu prohráli před vlastními diváky s New Jersey 84:90, ačkoliv ve druhé čtvrtině vedli už o 21 bodů.

Foto: ČTK/AP

Jan Veselý si musí na debut v NBA ještě počkat.

Článek

Hostující Deron Williams si téměř připsal první triple double v kariéře, když k 23 bodům přidal devět asistencí a osm doskoků, Kris Humphries se blýskl 21 body a 16 doskoky. Další zápas odehraje Washington ve středu v Atlantě.

Dallas se dál trápí

Ani ve druhém zápase nedosáhl na vítězství mistrovský Dallas. Po porážce od Miami v repríze posledního finále podlehli Mavericks znovu doma Denveru 93:115. Dallas opět špatně bránil a v průběhu zápasu prohrával až o 33 bodů. Ani v útoku se domácím moc nedařilo, přísnější měřítko snesl pouze Dirk Nowitzki s 20 body

Přísnější měřítko z týmu Dallasu snesl  jen Dirk Nowitzki (vpravo).foto: Reuters/Mike Stone

Znovu se v dresu Mavericks trápil nově příchozí Lamar Odom, který trefil jedinou z deseti střel a zůstal na šesti bodech. Vítězní Nuggets se mohli opřít o rozehrávače Ty Lawsona, jenž nastřílel 27 bodů.

"Musíme si znovu začít věřit v obraně, což jsme přestali dělat. A já musím hráče lépe trénovat, to je jasné," prohlásil po druhé prohře ve dvou dnech trenér Mavericks Rick Carlisle.

Tápou i Lakers

Na startu sezóny tápe i další slavný celek Los Angeles Lakers. Vítězové NBA z let 2009 a 2010 prohráli první dvě utkání sezóny poprvé od roku 2002. Po těsné prohře s Chicagem v zahajovacím utkání tentokrát Lakers prohráli v Sacramentu 91:100. Kobe Bryant nastřílel 29 bodů, což bylo stejně jako zbývající čtyři hráči základní sestavy Lakers dohromady.

Ani 29 bodů Kobe Bryanta nebylo Lakers nic platných.foto: ČTK/AP/Tony Gutierrez

V dresu domácích zářil Marcus Thorton s 27 body. Kings trefili devět trojek, zatímco Lakers, kteří v Sacramentu prohráli po více než třech letech, pouze jedinou.

Duranta zase nastřílel 33 bodů

Naopak už druhé vítězství slaví Oklahoma pod vedením Kevina Duranta. Ten opět dosáhl na třicetibodovou hranici (33) a Thunders porazili 104:100 domácí Minnesotu, v jejímž dresu slavil očekávaný debut v soutěži španělský talent Ricky Rubio. Bývalý hráč Barcelony načal svoje statistiky v zámořské lize z pozice náhradníka šesti body, šesti asistencemi a pěti doskoky.

Drama v Arizoně

Dramatické utkání se odehrálo v Arizoně, kde domácí Phoenix podlehl New Orleansu 84:85. O výhře Hornets rozhodl Eric Gordon střelou čtyři vteřiny před koncem. Gordon do týmu přišel z Los Angeles Clippers v rámci výměny za hvězdu Chrise Paula a v prvním utkání v novém dresu se uvedl 20 body.

"Svěřili jsme to do jeho rukou. Věděli jsme, že Gordon už něco vymyslí," řekl po utkání trenér New Orleans Monty Williams.

Výsledky NBA:
Charlotte - Milwaukee 96:95, Cleveland - Toronto 96:104, Dallas - Denver 93:115, Golden State - Chicago 99:91, Indiana - Detroit 91:79, Minnesota - Oklahoma City 100:104, Orlando - Houston 104:95, Phoenix - New Orleans 84:85, Portland - Philadelphia 107:103, Sacramento - LA Lakers 100:91, San Antonio - Memphis 95:82, Washington - New Jersey 84:90.

Reklama

Související témata: