Hlavní obsah

Basketbalisté mistrovského Dallasu stále čekají na výhru, tentokrát je popravil Durant

OKLAHOMA CITY

Obhájci titulu v NBA Dallas Mavericks nedokázali v nové sezóně zámořské basketbalové ligy zvítězit ani na třetí pokus. Ve čtvrtek měli k výhře nejblíže, v Oklahomě prohráli těsně 102:104.

Foto: Alonzo Adams, ČTK/AP

Katem nadějí Mavericks na úspěch se stal lídr Oklahomy Kevin Durant.

Článek

Dallas táhl Dirk Nowitzki s 29 body a deseti doskoky, ale katem nadějí Mavericks na úspěch se stal domácí lídr Kevin Durant, který otočil skóre dalekonosnou trojkou zároveň se závěrečným klaksonem. Oklahoma si připsala čtvrté vítězství a je stále stoprocentní.

Durant doskočil 11 míčů a s 30 body byl nejlepším střelcem utkání. Rozhodujícím košem napravil svoji předchozí chybu v obraně: 1,4 vteřiny před koncem nechal volného Vince Cartera, který trojkou poslal Dallas do vedení.

Dallas táhl Dirk Nowitzki (vpravo) s 29 body a deseti doskoky.foto: ČTK/AP/Alonzo Adams

"Poté co nechal v obraně volného Cartera, přišlo Kevinovo vykoupení. Ta poslední střela, to byla velká akce," okomentoval Durantův závěr trenér vítězů Scott Brooks.

Hvězdou Lakers tradičně Bryant

Los Angeles Lakers přehráli New York 99:82. Domácí rozhodli o výhře na začátku čtvrté čtvrtiny šňůrou 17:3, kterou zvýšili své vedení na 22 bodů. Hvězdou zápasu byl tradičně Kobe Bryant, jenž nastřílel 28 bodů za první tři části hry a v závěru už si připisoval pouze asistence. V dresu Knicks dal Carmelo Anthony 27 bodů.

V texaském derby Houston porazil San Antonio nečekaně jasně 105:85. Domácí Rockets k výhře dotáhli především Kevin Martin s 25 body, Luis Scola s 18 a rozehrávač Kyle Lowry, který s bilancí 16 bodů, devět doskoků a osm asistencí zůstal jen kousek od triple double.

San Antonio propadlo v druhé čtvrtině, kdy nezachytilo nástup domácích a ti šňůrou 23:6 prakticky rozhodli o první prohře Spurs v sezóně. "První dvě utkání jsme hráli extrémně dobře, ale dnes jsme byli za veškerými očekáváními. Psychicky jsme byli někde jinde a Houston nás prostě smázl," prohlásil křídelní hráč Spurs Manu Ginobili.

K druhé výhře ze tří zápasů dotáhl Chicago nejlepší hráč minulého ročníku Derrick Rose. Bulls vyhráli na půdě Sacramenta 108:98, Rose nastřílel 19 bodů, doskočil osm míčů a připsal si pět asistencí. Hráče Sacramenta mohly mrzet neproměněné trestné hody, z 34 pokusů trefili jen dvacet.

Nevídaný kousek Howarda

Nevídaný kousek předvedl Dwight Howard. Jeho Orlando porazilo New Jersey 94:78, na čemž se Howard podílel 16 body a 24 doskoky. Ještě dva doskoky mu však chyběly k vyrovnání osobního maxima.

Výsledky NBA:
Houston - San Antonio 105:85, LA Lakers - New York 99:82, Oklahoma City - Dallas 104:102, Orlando - New Jersey 94:78, Portland - Denver 111:102, Sacramento - Chicago 98:108.

Reklama

Související témata: