Hlavní obsah

VIDEO: Jedinečné zakončení! Salto ozdobilo americký fotbal

CINCINNATI/PRAHA

Těžko říci, k čemu tenhle parádní počin přirovnat ve sportech, které jsou u nás sledovanější - v hokeji či fotbale. Ale v zámoří mají jasno. Byl to kousek století! Zmínka je o efektním saltu, kterým Jerome Simpson z týmu Cincinnati Bengals zakončil svoji akci v utkání amerického fotbalu.

Foto: Miki Gerlašinský

Ve finále se střetnou Prague Panthers s městskými rivaly Black Hawks.

Článek

Drsné střety, ale i bleskové, mnohdy vtipné akce bývají nezřídka k vidění v nejsledovanější ze všech zámořských lig - NFL. Evropští příznivci sportu k ní mnohdy zůstávají poněkud nevšímaví, ale Simpsonův kousek přesáhl vše. Šokovat musel snad každého.

Soupeře, který mu chtěl na poslední chvíli zabránit ve skórování, obelstil saltem, bezpečně přistál na obě nohy a mohl jásat nad skvělým touchdownem. Na ten se teď lepí ty nejvznosnější přívlastky.

Obrazem se tak ještě vracíme do závěru minulého roku, ale pohled stojí za to. „I dopad se zdařil,“ zářil po boji obrněný hrdina, kterému se takřka gymnastický front flip povedl v utkání s Arizonou Cardinals.

A můžete se dohadovat, jestli je to víc než Granlundův hokejový gól alá florbal, nebo třeba panenkovský dloubák z klasického fotbalu.

Reklama

Související témata: