Hlavní obsah

Basketbalisté Washingtonu prohráli s New Yorkem, Veselý nehrál

Basketbalisté Washingtonu se ani na sedmý pokus nedočkali prvního vítězství v NBA. Wizards, kteří jako jediní v zámořské soutěži dosud nevyhráli, tentokrát prohráli 96:99 s New Yorkem Knicks. V sestavě poraženého týmu opět chyběl český hráč Jan Veselý a stále tak čeká na první start ve slavné lize.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Washington po sérii sedmi proher za sebou prožívá nejhorší start do ligy v klubové historii, v pátek však byl prvnímu vítězství v sezoně blízko. Už ve druhé čtvrtině měl náskok 16 bodů, ale New York ještě do poločasu snížil na rozdíl jediného bodu. Wizards se především nedařilo ubránit Carmela Anthonyho, který nastřílel 37 bodů.

Nejhorší tým NBA Washington držel se soupeřem krok i ve druhé půli. V závěru mohli domácí dokonce srovnat, ale John Wall trojku neproměnil a New York už výhru udržel.

Veselý je po zranění již v pořádku, přesto se do hry nedostal stejně jako další tři náhradníci. Trenér Flip Saunders před utkáním řekl, že má v plánu jednadvacetiletého Čecha poslat do hry, ale že bude záležet na okolnostech. Průběh zápasu byl však vyrovnaný a před českým basketbalistou dostaly přednost opory Wizards.

NBA:
Boston - Indiana 74:87,
Charlotte - Atlanta 96:102 po prodl.,
LA Lakers - Golden State 97:90,
Minnesota - Cleveland 87:98,
New Orleans - Denver 88:96,
Oklahoma City - Houston 109:94,
Orlando - Chicago 83:97,
Philadelphia - Detroit 96:73,
Phoenix - Portland 102:77,
Toronto - New Jersey 85:97,
Utah - Memphis 94:85,
Washington - New York 96:99.

Reklama