Hlavní obsah

Oklahoma porazila v duelu nejlepších týmů Západu San Antonio

OKLAHOMA

Basketbalisté Oklahomy porazili v nedělním duelu nejlepších týmů Západní konference NBA San Antonio 108:96. Pod vedením Kevina Duranta, autora 21 bodů, 10 doskoků a sedmi asistencí, se navíc stali prvním týmem, který ve zhuštěném programu zkrácené sezony vyhrál tři zápasy ve třech dnech. V pátek a v sobotu si poradili s Houstonem.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

Hvězda Oklahomy Kevin Durant

Článek

Mladý tým Thunder o třetí výhře rozhodl ve třetí čtvrtině, kterou vyhrál 37:21. V týmu Spurs se nedařilo zkušené dvojici Tim Duncan (11 bodů) a Tony Parker, který trefil jen jednu z osmi střel a zůstal na čtyřech bodech. Duranta podpořil 20 body náhradník James Harden.

Při porci tří zápasů ve třech dnech, kterou vedení NBA bylo nuceno zařadit do programu týmů kvůli časové tísni po výluce, v dosavadním ročníku vždy přinejmenším jednou neuspěli hráči Atlanty, Denveru, Houstonu, Sacramenta a také Los Angeles Lakers.

Lakers v neděli porazili Memphis 90:82, přestože si připsali nevídaný počet 27 ztracených míčů. Tolik ztrát předvedlo mužstvo naposledy v roce 1994. V souboji bratrů Gasolových měl jasně navrch starší Pau, který k výhře pomohl 13 body a 15 doskoky. Mladší Marc sice zaznamenal 11 doskoků a sedm asistencí, ale netrefil jedinou z devíti střel. Nejlepším střelcem utkání byl Kobe Bryant z 26 body.

Phoenix hostil Milwaukee a výhrou 109:93 dodržel tradici. Bucks totiž čekají na úspěch na palubovce Suns již od roku 1987, nyní tam prohráli už 24. zápas za sebou. Domácí tým k výhře dovedl Steve Nash, který sice dal jen 10 bodů, ale připsal si hned 17 asistencí. Kanadský rozehrávač stihl 10 přihrávek jen za první čtvrtinu.

Nejlepším střelcem Suns byl polský pivot Marcin Gortat s 18 body, 16 přidal Channing Frye, který trefil čtyři ze čtyř trojek. Na straně Bucks zaznamenal nováček Tobias Harris 15 bodů.

Reklama

Související témata: