Hlavní obsah

Chrudim vyhrála počtvrté za sebou futsalový Pohár FAČR

PRAHA

Futsalisté Chrudimi počtvrté za sebou a celkově popáté vyhráli Pohár FAČR. V dnešním finále porazili Bohemians 1905 8:2, když rozhodli čtyřmi brankami během pěti minut druhé půle. Na pěti gólech se podíleli Lukáš Rešetár a Petr Vladyka.

Článek

Chrudim se poprvé ujala vedení už ve 2. minutě, kdy rychlou kombinaci zakončil do odkryté branky Slováček. Jenže krátce nato srovnal po podobné akci Stejskal. To však bylo od domácích Bohemians na dlouho vše.

Pětinásobný český mistr měl výraznou převahu, do poločasu se však prosadil jen jednou po ráně Popelky pod břevno.

Po změně stran však Chrudimi hodně pomohla sporná situace. Brankář domácích Vozák zachránil míč na brankové čáře, rozhodčí však uznal gól, přestože i z televizních záběrů se nedalo přesně určit, zda míč skutečně celým objemem přešel čáru.

Tento moment otřásl psychikou Bohemians a Chrudim v krátkém sledu přidala další tři góly. A to především zásluhou skvěle fungující spolupráce mezi Rešetárem a kapitánem Vladykou. Po zbytek zápasu si už Chrudim náskok hlídala a z brejků přidala další góly. Domácí už jen snížili.

Pro Bohemians jde i přes porážku o největší úspěch v historii klubu.

Finále Poháru FAČR futsalistů:
Bohemians 1905 - ERA-PACK Chrudim 2:8 (1:2)
Branky: 3. Stejskal, 39. Zapletal - 24. a 28. Rešetár, 25. a 33. Vladyka, 2. Slováček, 8. Popelka, 23. Douglas, 35. Max.

Reklama

Související témata: