Hlavní obsah

Veselého Washington nestačil ani na oslabené Chicago

Basketbalisté Washingtonu s Janem Veselým den po první výhře v sezóně nestačili na Chicago, které i bez zraněné hlavní hvězdy Derricka Rose zvítězilo na domácí palubovce 78:64. Bulls si připsali desáté vítězství a vedou Východní konferenci, úplně stejně je na tom v čele Západní konference Oklahoma, jež na desátý triumf dosáhla v New Orleansu (95:85).

Foto: Jim Young , Reuters

Jan Veselý se marně snaží zablokovat Johna Lucase z Chicaga.

Článek

Hvězdou večera byl ale opět Kobe Bryant z Los Angeles Lakers, jenž druhý den po sobě dosáhl na čtyřicetibodovou hranici.

Washington prohrál poosmé z devíti zápasů, přestože Chicagu scházeli vedle Rose i Richard Hamilton a C.J. Watson. Soupeř navíc hrál třetí zápas ve třech dnech, ale náročný program zvládl bez ztráty. Wizards se proti loňským vítězům základní části NBA neprosadili střelecky a 64 bodů je historické klubové minimum. Veselý za 15 minut stihl nasbírat tři doskoky a dva bloky, k úspěšnému zakončení se nedostal.

Lucas nejlepším býkem

Hvězdou utkání byl domácí John Lucas. Za normálního stavu až třetí rozehrávač Bulls dostal po zraněních spoluhráčů poprvé v kariéře příležitost hrát v základní sestavě a blýskl se 25 body, osmi doskoky a osmi asistencemi.

"Trenér mi řekl, abych byl agresivní. Opakoval mi, že když budu volný, abych prostě střílel," řekl po životním výkonu Lucas. "Na začátku zápasu jsem byl naštvaný, protože přecházel volné pozice. Ale pak začal střílet, a odteď už ve svém zásobníku žádné náboje nenechá," glosoval Lucasovo střelecké představení kouč Chicaga Tim Thibodeau.

Lakers zase táhl Bryant

Po 48 bodech proti Phoenixu dovedl Kobe Bryant dalšími 40 body Lakers k výhře 90:87 po prodloužení na půdě Utahu. Důležitou trojku v nastaveném čase ale také trefil netradiční střelec z dálky Pau Gasol, pro něhož to byla první úspěšná tříbodová střela v sezoně. Lakers poprvé v ročníku zvítězili na půdě soupeře, Utah prohrál po pěti vítězstvích v řadě.

"Publikum na nás bylo nažhavené, nechtěl jsem tu divákům dopřát tu satisfakci, že by odcházeli domů s vítězstvím," řekl Bryant.

Miami opět nezvládlo koncovku

Miami podruhé ve dvou dnech nezvládlo prodloužení, v Los Angeles podlehlo 89:95 domácím Clippers, za které 27 bodů a 11 asistencí zaznamenal Chris Paul. Miami znovu předvedlo, že má problémy s koncovkami zápasů. Za posledních šest minut normální hrací doby tým Heat nebyl schopen skórovat ze hry, v prodloužení hosté dali pouhé tři body.

Dallas poprvé v kladných číslech

Poprvé v sezóně se dostal do kladných čísel mistrovský Dallas, který zvítězil na půdě Bostonu 90:85. O šesté výhře z 11 utkání rozhodl Dirk Nowitzki, který za vyrovnaného stavu pět vteřin před koncem proměnil koš s faulem.

Výsledky NBA:
Chicago - Washington 78:64 (za hosty Veselý 3 doskoky), Boston - Dallas 85:90, Denver - New Jersey 123:115, Indiana - Atlanta 96:84, LA Clippers - Miami 95:89 po prodl., New Orleans - Oklahoma City 85:95, New York - Philadelphia 85:79, Portland - Orlando 104:107, San Antonio - Houston 101:95 po prodl., Toronto - Sacramento 91:98, Utah - LA Lakers 87:90 po prodl.

Reklama

Související témata: