Hlavní obsah

Čeští házenkáři prohráli se Srbskem poslední přípravu na Euro

Čeští házenkáři prohráli v závěrečné generálce před startem mistrovství Evropy v Srbsku s domácí reprezentací 21:26. Svěřencům trenéra Martina Liptáka tak v dějišti šampionátu nevyšla proti Srbům ani odveta, i v úterním duelu jim podlehli 23:31.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Lipták však z výsledků nedělá ukvapené závěry. Pro jeho výběr sloužily obě utkání k doladění herního projevu a taktických variant. "Na klucích je pořád znát, že jsme v Zubří taky tvrdě potrénovali, ale zbylé dny do mistrovství by si to mělo sednout," řekl pro svazový web.

Češi celý zápas tahali za kratší konec, soupeř byl od úvodu gólově vepředu. "Na počátku jsme působili ospale, ale koncovka poločasu nám vyšla a po výsledkové stránce škoda střeleckého výpadku na konci utkání," řekl Lipták, který dal prostor všem členům kádru vyjma Aloise Mráze doléčujícího zranění prstu. "Lojza bude k dispozici už v prvním utkání s Němci, opravdu jsme nechtěli těsně před mistrovstvím zranění obnovit v nějakém přáteláku," vysvětlil Lipták.

Startují v neděli s Německem

Čeští házenkáři vstoupí do evropského šampionátu v neděli. V úvodním utkání skupiny B v Niši změří síly s Německem, jejich dalšími soupeři budou Švédsko a Makedonie. K postupu ze skupiny je zapotřebí skončit nejhůř třetí.

Přípravný zápas házenkářů v Bělehradě:
Srbsko - Česko 26:21 (14:12)
Branky ČR: Jícha, Filip, Horák a Motl po 3, Sklenák, Sobol, Stehlík a Vraný po 2, Kubeš 1.

Reklama

Související témata: