Hlavní obsah

Byl to horor! Kritizuje německý tisk házenkáře za prohru s Českem a chválí Štochla

Zdrcující kritika se snesla v pondělním německém tisku na výkon německých házenkářů v úvodním zápase mistrovství Evropy v Srbsku proti České republice, který favorizovaní Němci prohráli 24:27. V českém týmu komentátoři ocenili především brankáře Petra Štochla.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Hrdinou utkání byl český brankář Petr Štochl.

Článek

"Češi vystřízlivěli Němce", "Německo se blamovalo proti Česku", "Kapitální horor". Tak znějí některé titulky nad komentáři k nedělnímu zápasu hranému v Niši.

"Německé mužstvo předvádělo proti Česku chvílemi katastrofální házenou, ani jednou nedostalo outsidera pod tlak a zaslouženě prohrálo," konstatoval Süddeutsche Zeitung. Stejně jako další listy připomíná, že si tak Němci výrazně zkomplikovali boj o jedno ze dvou volných míst pro kvalifikační turnaj o olympijské hry v Londýně, kam se chce dostat i český reprezentační výběr.

Čeští házenkáři se radují z vítězství nad Německem.foto: ČTK/AP/Vadim Ghirda

"Češi naopak hráli v klidu, uváženě a kolektivně," zhodnotil výkon týmu trenéra Martina Liptáka Der Tagesspiegel. "Vynikají byl náš soused: náhradní gólman Lišek Petr Štochl," vyzdvihl další berlínský deník B. Z. hru českého brankáře s odkazem na jeho současnou pozici v německém klubu Füchse Berlín.

Hamburger Abendblatt Štochla označil za ústřední faktor úspěchu českého mužstva. "Především v prvním poločase nás připravoval o nervy," citoval list německou hvězdu Dominika Kleina.

Reklama

Související témata: