Hlavní obsah

Oklahoma vyhrála v Bostonu a je nejlepší v celé NBA

BOSTON

Basketbalisté Oklahomy zvítězili v pondělí v Bostonu 97:88 a s bilancí 12 výher a dvou porážek jsou nejlepší v celé NBA. Ve šlágru Západní konference porazili Los Angeles Lakers úřadující mistry z Dallasu 73:70 trojkou Dereka Fishera tři sekundy před koncem.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Na výhře Oklahomy měl tradičně velký podíl Kevin Durant (vpravo).

Článek

Mladý celek Oklahomy zvítězil posedmé v řadě, naopak Boston už prohrál pětkrát za sebou. Na výhře mělo tradičně velký podíl duo Kevin Durant, Russel Westbrook. Durant byl s 28 body nejlepším střelcem utkání a Westbrook přidal jen o dva body méně. Navíc trefil dvě důležité trojky v poslední čtvrtině, poté co se Boston přiblížil na rozdíl pouhých dvou bodů.

Za domácí nastřílel Paul Pierce 24 bodů a Rajonu Rondovi chyběl jeden doskok a jedna asistence k triple-double, přesto Celtics prohráli čtvrtý domácí zápas za sebou. "Hráči Bostonu mají srdce šampiónů, a tak je to pro nás velké vítězství. Místy to dneska dřelo, ale moji hráči výhru vybojovali, jsem na ně hrdý," řekl po utkání trenér Oklahomy Scott Brooks.

Lakers se pomstili Dallasu

V repríze loňského semifinále se Lakers alespoň trochu pomstili Dallasu za vyřazení z bojů o titul. V utkání, v kterém ofenziva na obou stranách dlouho pokulhávala, vyhráli první poločas, ale v třetí části nastříleli pouhých sedm bodů.

V závěru za vyrovnaného stavu svěřili Lakers míč Kobemu Bryantovi, kterému se však tentokrát po čtyřech čtyřicetibodových zápasech nedařilo a dostal se pouze na 14 bodů. Možná i proto Bryant nezakončoval sám, ale nahrál Fisherovi, který trojkou rozhodl o výhře Lakers.

V dresu Dallasu nastřílel Dirk Nowitzki 21 bodů a poprvé proti bývalému týmu nastoupil Lamar Odom, jenž si připsal deset bodů.

Love hvězdou Minnesoty

Minnesota na svém hřišti porazila Sacramento 99:86. Hvězdou utkání byl domácí Kevin Love, který nastřílel 33 bodů, doskočil 11 míčů a v třináctém utkání sezóny zaznamenal třináctý double-double. Naposledy se podobný kousek podařil Hakeemu Olajuwonovi v roce 1992.

Los Angeles Clippers i bez zraněného Chrise Paula porazili New Jersey 101:91. Nejlepším střelcem utkání byl Blake Griffin, který k 23 bodům nasbíral 14 doskoků. New Jersey prohrávalo až o 18 bodů, šest minut před koncem dokázalo vyrovnat, domácí si však výhru pohlídali.

"Bez některých důležitých hráčů to je dnes pro nás velké vítězství," řekl trenér Clippers Vinny Del Negro, který se vedle Paula musel obejít i bez Mo Williamse.

Výsledky NBA:
Atlanta - Toronto 93:84, Boston - Oklahoma City 88:97, Charlotte - Cleveland 94:102, LA Clippers - New Jersey 101:91, LA Lakers - Dallas 73:70, Memphis - Chicago 102:86, Minnesota - Sacramento 99:86, New Orleans - Portland 77:84, New York - Orlando 93:102, Philadelphia - Milwaukee 94:82, Washington - Houston 106:114 (za domácí Veselý 7 bodů a 6 doskoků).

Reklama

Související témata: