Hlavní obsah

Budějovičtí volejbalisté budou v LM bojovat o naději na Pohár CEV

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisty Českých Budějovic čeká ve středu poslední duel Ligy mistrů. Jihočeši se pokusí ve Francii zvítězit nad Poitiers a vykřesat tak naději na třetí místo ve skupině D. To by mohlo znamenat přesun do Poháru CEV a další putování pohárovou Evropou.

Foto: Veis David, ČTK

Michal Sukuba z Českých Budějovic při duelu volejbalové Ligy mistrů s francouzským Stade Poitiers.

Článek

"Chceme vyhrát," vyhlásil smečař Tomáš Fila. "Musíme se o to porvat," řekl kouč Jan Svoboda už po minulé domácí prohře s favorizovaným italským Cuneem.

Budějovice jsou s jednou výhrou ve skupině čtvrté o dva body za Unterhachingem, který hraje proti Cuneu. Italové už mají jistou účast v další fázi Ligy mistrů, na druhém postupovém místě jsou zatím právě hráči Poitiers.

Nepříjemností pro sestavu Budějovic je zranění univerzála Jakuba Novotného, který si v extralize s Libercem způsobil těžký výron kotníku. "Hlavně vzhledem k počtu zápasů, které nás v následujících dnech čekají, mě jeho zranění mrzí dvojnásob. Alespoň se do herního tempa dostane Radek Motys," řekl Svoboda.

Volejbalisté Jihostroje vyrazili do Poitiers dnes ráno a čekalo je náročné cestování. Do Prahy odjeli autobusem, pak se letecky přesunuli do Francie. "A do místa zápasu jedeme vlakem," doplnil trenér Svoboda.

Zápas začne ve středu od 20:00, přímo ho vysílá ČT4.

Reklama

Související témata: