Hlavní obsah

Bosh dovedl Miami k výhře nad Clevelandem, Anthony se trápil

MIAMI

Chris Bosh nastřílel osmnáct ze svých 35 bodů v poslední čtvrtině úterního utkání NBA s Clevelandem, čímž pomohl basketbalistům Miami k výhře 92:85. New York deklasoval Charlotte 111:78 i přes matný výkon Carmela Anthonyho, který si připsal pouhý jeden bod.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Chris Bosh (vpravo) a Norris Cole z Miami

Článek

Cleveland se na hřišti Miami dlouho držel, ale v závěru jeho hráči nedokázali zastavit Boshe. Ten za poslední čtyři a půl minuty nastřílel 12 bodů a nedovolil Cavaliers pomýšlet na obrat. "Prostě jsem bez váhání střílel a spoluhráči mě nacházeli v dobrých pozicích. Ukázali, jakou ve mě mají důvěru," řekl Bosh.

Ten v utkání předvedl i bezchybné trestné hody, když se nemýlil ani jednou ze 14 pokusů. LeBron James proti svému bývalému týmu přidal 18 bodů. Hosté dobře bránili, ale v útoku dvaadvacetkrát ztratili míč.

Newyorští Knicks ukončili sérii šesti proher jasným vítězstvím v Charlotte, ačkoli se vůbec nedařilo jejich největší hvězdě. Anthony sice nasbíral 11 doskoků, ale netrefil ani jedinou ze sedmi střel z pole a připsal si pouhý bod z trestného hodu.

"Takový zápas jsem potřeboval, abych nastřílel jediný bod, a stejně jsme v pohodě vyhráli. Už jsme byli unavení z těch proher," řekl po utkání Anthony, jehož trápí několik nedoléčených zranění.

Anthony v kariéře nikdy nedal méně bodů a poprvé od roku 2005 se mu stalo, že se netrefil ani jednou z pole. Knicks k výhře dovedl Tyson Chandler s 20 body a 17 doskoky. Na straně Charlotte se prezentoval 22 body nováček Kemba Walker.

Memphis prohrál v Portlandu 84:97, čímž po sedmi zápasech skončila jeho vítězná šňůra. V dresu Grizzlies dal O.J. Mayo 20 bodů, zatímco Portland měl pět dvouciferných střelců a nejlepší byl LaMarcus Aldridge s 23 body.

Po úterním debaklu v Bostonu se zvedlo Orlando, které vyhrálo v Indianě 102:83. Do historie vítězného klubu se zapsal Dwight Howard, který se po smeči v třetí čtvrtině stal nejlepším střelcem Magic, za které dal 10.657 bodů.

Phoenix porazil Toronto čtrnáctkrát v řadě, ale tentokrát se Suns museli před kanadským soupeřem sklonit po prohře 96:99. Raptors k vítězství dotáhl Andrea Bargnani s 36 body.

Basketbalová NBA:
Charlotte - New York 78:111, Indiana - Orlando 83:102, Miami - Cleveland 92:85, Phoenix - Toronto 96:99, Portland - Memphis 97:84.

Reklama

Související témata: