Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu předvedli v Orlandu velký obrat

ORLANDO

Basketbalisté Bostonu prohrávali v NBA na půdě Orlanda až o 27 bodů, ale díky výbornému druhému poločasu dokázali zvítězit 91:83. Ve druhém čtvrtečním utkání Los Angeles Clippers zdolali Memphis 98:91.

Foto: Mike Carlson, ČTK/AP

Trenér Bostonu Doc Rivers (vlevo) se svými svěřenci Paulem Piercem (uprostřed) a Mickaelem Pietrusem

Článek

Orlando dostalo hned po třech dnech šanci odčinit historický debakl, při kterém v pondělí podlehlo Bostonu 56:87. Nažhavení hráči Magic ve čtvrtek na svého soupeře vlétli a již ve druhé čtvrtině vedli o 27 bodů. Ještě v poločase měli k dobru 21 bodů, ani to však nakonec nestačilo.

"V první půli jsme hráli bez zápalu. Orlando si doskakovalo v útoku, jejich hráči se na sebe smáli, plácali si, ale my si řekli, že to tak nenecháme," řekl po utkání nejlepší střelec Celtics Paul Pierce, který nasbíral 24 bodů, 10 asistencí a šest doskoků.

Boston už ve třetí části snížil náskok na 11 bodů, ačkoli znovu nastoupil bez Rajona Ronda a Raye Allena. Hlavní část obratu přišla zkraje poslední části, kdy Celtics předvedli šňůru 15:1. Orlando ve čtvrté čtvrtině trefilo jen dvě ze 17 střel z pole, a tak zápas ani nedospěl do dramatické koncovky. Na obratu měl velký podíl hostující náhradník E'Twaun Moore, který za 18 minut na hřišti stihl nastřílet 16 bodů.

"Znovu nás dokázali dostat pod enormní tlak, z čehož začala naše frustrace. Pak jsme si začali všímat rozhodčích a to nás definitivně dostalo ze hry. Bylo těžké to sledovat," komentoval porážku trenér Orlanda Stan Van Gundy.

Memphis nedávno vyhrál sedm zápasů v řadě, ale nyní podruhé za sebou podlehl. Hned čtyři hráči Clippers zaznamenali 17 a více bodů. Lídrem byl Blake Griffin, který k 20 bodům přidal devět doskoků a osm asistencí. Sekundoval mu Chris Paul s 18 body, sedmi doskoky a sedmi asistencemi. Nejlepším střelcem Memphisu byl Rudy Gay s 24 body. Avšak právě Gay ztratil v poslední minutě míč, čímž definitivně zhasly naděje Grizzlies na úspěch.

Basketbalová NBA:
LA Clippers - Memphis 98:91, Orlando - Boston 83:91.

Reklama

Související témata: