Hlavní obsah

Trenér Malán skončil u volejbalistů Ústí. Z finančních důvodů, vysvětlil svoje loučení

ÚSTÍ NAD LABEM

Kritická ekonomická situace ve volejbalovém klubu VK Ústí nad Labem má i personální důsledky. Z extraligového celku v průběhu sezóny už odešli klíčoví hráči a v sobotu ukončil svoje působení na ústecké lavičce i zkušený trenér Miroslav Malán.

Foto: Josef Pešout, Právo

Miroslav Malán.

Článek

„Možná, že jsem někoho zaskočil, ale snad mě všichni pochopili a nejsou z mého kroku zklamaní. Odcházím po vzájemné dohodě. V pondělí už v Ústí nebudu. Pro mě to bude ještě těžší, jelikož jsem se dostal i do osobních složitých finančních záležitostí. Mám novou nabídku z Brna, které hraje rovněž extraligu. Jsme zatím jen v telefonickém kontaktu,“ řekl Malán pro Sport.cz.

A svěřil se, že půl roku během této sezóny mu pomáhala svým platem manželka. „Nikdo jiný mi v Ústí peníze nedal, abych zaplatil, co musím. Ale nechci se v tom pitvat,“ klopil oči trenér, jenž působil v klubu od loňského léta.

Po zápase s Duklou Liberec vyvolávali Malánovo jméno ústečtí fanoušci, kteří v hale trpělivě čekali, až trenér splní mediální povinnosti. A pak mu ti nejvěrnější příznivci předali na památku dres s podpisy.

„Asi se dozvěděli od hráčů, že tady končím. Za jejich přízeň a gesto jim děkuji. Jak už jsem říkal, nerad se loučím. Bohužel se nepovedlo zajistit věci po ekonomické stránce. Mrzí mě to, sám jsem čekal, že v Ústí vydržím déle a že něco uhrajeme. Myslel jsem si, že bychom mohli být pátí a pak bojovat se čtvrtým celkem tabulky o semifinále,“ líčil Malán.

Ústecký celek bude dál sledovat. „Věřím, že kluci se i přes ty problémy dostanou do play-off a budu jim držet palce,“ dodal loučící se kouč.

Reklama