Hlavní obsah

Veselý v NBA opět nastoupil v základu a pomohl Wizards k výhře

NEW YORK

Basketbalista Jan Veselý v NBA opět nastoupil v základní sestavě Washingtonu a pomohl týmu k sobotnímu vítězství 102:99 v Charlotte. Český reprezentant odehrál v duelu dvou nejhorších celků ligy 26 minut, vstřelil dva body, připsal si pět doskoků, čtyři asistence a dva získané míče. Skóroval svou tradiční zbraní, razantní smečí.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Jan Veselý.

Článek

Washington vyhrál počtvrté v sezóně, Charlotte porazil podruhé během týdne. Šest hráčů Wizards mělo dvouciferný bodový součet, nejlepším střelcem hostů byl s 22 body JaVale McGee. V poraženém týmu byl náhradník Byron Mullens ještě o bod lepší, nováček Kemba Walker dosáhl díky 20 bodům, deseti doskokům a 11 asistencím triple-double.

McGee nicméně v závěru zápasu cestu Washingtonu za vítězstvím poněkud zdramatizoval, když šest vteřin před koncem neproměnil ani jeden ze dvou trestných hodů. Domácí Matt Carroll pak zkusil trojkou vyrovnat, ale netrefil.

Triple-double dosáhl také Andre Iguodala z Philadelphie, který na své 28. narozeniny zaznamenal deset bodů, doskoků i asistencí. Sixers doma ubránili Detroit a zvítězili 95:74.

Los Angeles Lakers neuspěli v Milwaukee, kde podlehli 89:100. Kobe Bryant byl s 27 body nejlepším střelcem zápasu, ale ani on nedokázal vylepšit tristní venkovní bilanci svého týmu. V halách soupeřů prohráli Lakers sedm z osmi utkání. Bucks přitom hráli bez dvou opor - zraněného Andrewa Boguta a potrestaného Stephena Jacksona.

NBA:
Charlotte - Washington 99:102 (za hosty Veselý 2 body, 5 doskoků, 4 asistence),
Houston - New York 97:84,
Milwaukee - LA Lakers 100:89,
Philadelphia - Detroit 95:74,
Phoenix - Memphis 86:84,
Utah - Sacramento 96:93.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články