Hlavní obsah

Házenkáři se o mistrovství světa utkají v play off s Ruskem

BĚLEHRAD

Čeští házenkáři se ve dvou zápasech play off o postup na mistrovství světa 2013 utkají s Ruskem. Rozhodlo o tom dnešní losování v Bělehradu, kde odpoledne vyvrcholí evropský šampionát. První utkání play off se bude 9., nebo 10. června hrát v Rusku, domácí odveta je na pořadu o týden později.

Foto: ČTK/AP

Český házenkář Jan Filip v zápase se Švédskem

Článek

Rusko už v posledních letech zdaleka není takovou nepřekonatelnou mašinou jako v minulosti, poslední velkou medaili vybojovalo díky třetímu místu na olympijských hrách v roce 2004 v Aténách. Letos na ME v Srbsku ruský tým získal jediný bod, v základní skupině obsadil poslední místo a stejně jako česká reprezentace se s turnajem rozloučil už po třech zápasech.

"Vzhledem k tomu, jak tenhle los probíhal, se určitě nedalo čekat, že narazíme na nějakého jednoduchého soupeře," řekl ČTK asistent českého trenéra Jiří Mika.

Očekává vyrovnaný průběh. "Rusové stejně jako my vypadli na končícím evropském šampionátu už po základní skupině. Bude záležet, jak se s tím oba týmy vyrovnají. Určitě bude na hráčích obou mužstev patrná snaha vystoupení na mistrovství Evropy napravit. Šance na postup jsou otevřené a vyrovnané," dodal Mika.

Účast na lednovém MS ve Španělsku mají vedle pořádající země a francouzských obhájců titulu jistou také semifinalisté evropského šampionátu Srbsko, Dánsko a Chorvatsko. O devět zbývajících evropských míst se bude bojovat v play off.

Rozlosování play off:
Rusko - Česko, Německo - Bosna a Hercegovina, Litva - Polsko, Slovinsko - Portugalsko, Slovensko - Bělorusko, Makedonie - Rakousko, Maďarsko - Norsko, Island - Nizozemsko, Švédsko - Černá Hora.

Reklama