Hlavní obsah

Série nymburských basketbalistů skončila. Prohráli po osmnácti zápasech

Basketbalistům Nymburka skončila série vítězných zápasů. Po osmnácti výhrách v řadě v dnešním duelu VTB ligy prohráli na hřišti Prokomu Gdyně 66:77. Připsali si tak teprve druhou porážku z posledních 30 zápasů. Ve skupině B mají bilanci šest výher a šest porážek. V tabulce s nerovnoměrným počtem zápasů jednotlivých týmů jsou třetí za CSKA a Petrohradem.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Chester Tre Simmons z Nymburka (vpravo) tentokrát střelecky nezářil

Článek

Nymburk měl hrozivý úvod zápasu. V útoku se mu vůbec nedařilo a za první čtvrtinu nastřílel pouhých šest bodů. Vinu na tom měla velmi špatná střelba, když hosté trefili pouze dvě z úvodních 15 střel.

Postupně se sice Nymburk částečně vzpamatoval a hru vizuálně srovnal, ale manko 13 bodů, které nabral v úvodu, už nedotáhl. Naopak Gdyně ve třetí čtvrtině odskočila už na 20 bodů a v poklidu kráčela za vítězstvím.

V úvodu poslední části Nymburk stáhl ztrátu na 11 bodů, ale polský celek už výhru nepustil a oplatil soupeři prosincovou porážku 68:75.

Český mistr alespoň 31 body v poslední desetiminutovce odvrátil hrozbu toho, že nastřílí nejméně bodů v sezoně.

Zápas vůbec nevyšel dosud druhému nejlepšímu střelci soutěže Chesteru Simmonsovi. V první polovině zápasu minul všech pět střel a poté ho trenér Ronen Ginzburg ze hry stáhl. Zápas tak zakončil s nulou.

Nejlepším střelcem Nymburka byl s 19 body rozehrávač Adrian Abrams. Obvyklý náhradník Lukáš Palyza stihl za 15 minut hry dát 12 bodů.

VTB liga basketbalistů - skupina B:
Prokom Gdyně - ČEZ Basketball Nymburk 77:66 (19:6, 34:21, 57:35)
Nejvíce bodů: Motiejunas 21, Seweryn a Blassingame po 12, Zamojski 11 - Abrams 19, Palyza 12, Benda 10. Fauly: 14:19. Trestné hody: 16/13 - 10/7. Trojky: 12:9.

Reklama

Související témata: