Hlavní obsah

Memphis v NBA ukončil sérii proher, v prodloužení porazil Denver

NEW YORK
Aktualizováno

Basketbalisté Memphisu ukončili v NBA sérii čtyř porážek a v úterý porazili Denver 100:97 po prodloužení. Grizzlies ještě čtyři minuty před koncem prohrávali o pět bodů, ale rozehrávač soupeře Andre Miller zahodil dva trestné hody, čímž nastartoval obrat domácích.

Foto: Alan Spearman, ČTK/AP

Rudy Gay (v bílém) patřil mezi nejlepší hráče Memphisu.

Článek

Prodloužení zařídil osm vteřin před koncem O.J. Mayo, v nastavení pak Memphis prohrával ještě minutu před koncem, ale po trojce Rudyho Gaye se dostal do vedení, které už nepustil. Gay si shodně s Markem Gasolem připsal 20 bodů a 13 doskoků, Mayo přidal 18 bodů. Denver drželi náhradníci Al Harrington s 23 body a Miller s 20, ale nedařilo se obvyklé opoře Danilu Gallinarimu, který trefil jedinou z 10 střel z pole.

Boston oplatil Clevelandu porážku

Boston oplatil nedávnou porážku Clevelandu a na jeho půdě zvítězil 93:90. Celtics ve třetí čtvrtině vedli již 75:53, ale Cavaliers předvedli velký návrat do zápasu. Domácí 80 vteřin před koncem prohrávali jen o dva body, ale poté neskórovali ve třech útocích za sebou. Boston k výhře dovedl Paul Pierce s 20 body. Domácí odborník na černou práci Anderson Varejao se blýskl skvělou bilancí 20 bodů a 20 doskoků.

"Varejao je s jeho útočnými doskoky jak osina v zadku, navíc trefuje své střely a bojuje o každý míč," řekl o brazilském hráči kapitán Bostonu Pierce.

Golden State zachránili náhradníci

Především zásluhou náhradníků zvítězilo na své palubovce Golden State nad Sacramentem 93:90. Lavička Warriors přestřílela soupeřovu rezervu 43:21. Nejlepší střelec domácích Brandon Rush zaznamenal 15 ze svých 20 bodů v poslední čtvrtině. Jediná asistence chyběla k triple-doublu hostujícímu Tyreku Evansovi, který doskočil 10 míčů a nastřílel 22 bodů.

Los Angeles Lakers přejeli Charlotte 106:73 a poprvé v sezóně předvedli vynikající střelbu z dálky. Lakers do utkání vstupovali s nejhorší úspěšností trojek v lize, ale tentokrát trefili dvanáct z 26 trojek. A přitom nejlepší střelec utkání Kobe Bryant s 24 body trefil pouze dva z jedenácti dalekonosných pokusů.

Výsledky NBA:
Cleveland - Boston 90:93, Golden State - Sacramento 93:90, Indiana - New Jersey 106:99, LA Lakers - Charlotte 106:73, Memphis - Denver 100:97 po prodl., New York - Detroit 113:86, Toronto - Atlanta 77:100.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články