Hlavní obsah

Rose dovedl basketbalisty Chicaga k výhře v New Yorku

NEW YORK

Nejužitečnější hráč minulé sezóny NBA Derrick Rose dovedl Chicago 32 body a 13 asistencemi ke čtvrteční výhře na půdě Knicks 105:102. Bulls tak soupeři připravili už desátou prohru z posledních 12 zápasů. Rose byl k nezastavení hlavně ve druhé půli, v níž nastřílel 22 z celkových 50 bodů Chicaga.

Foto: Adam Hunger , Reuters

Derrick Rose (vlevo) proti Knicks perlil.

Článek

"Moc rád hraju v Madison Square Garden, lidé tady opravdu znají a milují basketbal. Líbí se mi tu ta energie," vyznal se Rose. V dresu domácích nasbíral Amare Stoudemire 34 bodů a 11 doskoků, avšak 11 vteřin před koncem minul tříbodový koš, kterým mohl vyrovnat. Carmelo Anthony přidal 26 bodů a v poslední vteřině také netrefil střelu z velké dálky.

Stoudemire přitom z dálky nestřílí moc často. "Amare tu trojku může trefit jako kdokoli jiný, když je volný. Tak jsme řekl, ať do toho jde a vystřelí," řekl kouč Mike D'Antoni. V zápase vyhořeli domácí náhradníci, protože jediný Tony Douglas nastřílel šest bodů, nikdo jiný z lavičky se netrefil.

Základní sestava na lavičce

Nečekaně jasně zvítězil Memphis v Atlantě 96:77. Domácí Hawks začali ztrácet zápas už po první čtvrtině, definitivně však rozhodla třetí část, kterou ovládl Memphis poměrem 26:12 a po níž už trenér Atlanty Larry Drew nechal sedět celou základní sestavu. Memphis táhl Rudy Gay s 21 body, O.J. Mayo a Tony Allen přidal po 18 bodech. Nejlepší střelec Atlanty Josh Smith se dostal jen na 11 bodů.

Po čtyřech dnech se znovu utkali Los Angeles Clippers s basketbalisty Denveru, kteří soupeři oplatili nedělní porážku. Clippers vyhráli první čtvrtinu o 13 bodů, ale pak už na hřišti vládli jen domácí Nuggets, kteří zvítězili 112:91. Nejlepším střelcem byl s 21 body denverský Danillo Gallinari, který trefil všech pět trojkových pokusů.

Počtvrté v řadě prohrál Portland na hřišti soupeře. Tentokrát jej zdolalo Sacramento 95:92. Portland měl v závěru dvě dobré trojkové pozice na vyrovnání, ale ani jednu nevyužil.

Výsledky NBA:
Atlanta - Memphis 77:96, Golden State - Utah 119:101, LA Clippers - Denver 91:112, New York - Chicago 102:105, Sacramento - Portland 95:92, San Antonio - New Orleans 93:81.

Reklama

Související témata: