Hlavní obsah

OBRAZEM: Super Bowl má zase skandál, místo ňadra zdvižený prostředníček

dos, zpSport.cz

Ženské už asi hodně dlouho zase nepozvou... Co je to platné, že hráči New York Giants vyhráli počtvrté v historii klubu Super Bowl. Porazili New England Patriots 21:17, jenže finále ligy amerického fotbalu NFL zastínila zpěvačka M.I.A. Osm let poté, co Janet Jacksonová předvedla v přímém přenose nahé ňadro, ukázala kontroverzní rapperka o poločasové pauze pro změnu zdvižený prostředníček.

Foto: AP Photo/NBC, ČTK/AP

Kontroverzní rapperka M.I.A. a její obscénní gesto během přestávky Super Bowlu.

Článek
Fotogalerie

M.I.A prostředníček

Pamětníci si ten skandál moc dobře vybavují. Hrál se Super Bowl 2004 a Janet Jacksonové o přestávce zdánlivě „náhodou“ vyklouzlo z výstřihu ňadro. Samozřejmě v přímém přenosu již tradičně nejsledovanějšího televizního programu roku v USA, takže Amerika byla na nohou...

Od té doby pořadatelé raději sázeli na chlapy. Až letos jako první žena po osmi letech vystoupila slavná Madonna. Její dvanáctiminutovou show, kterou zahájila s armádou římských gladiátorů a skončila ve světelných efektech prosbou o světový mír, považují mnozí za jednu z nejlepších v historii Super Bowlu.

Do děje se však výrazně vložila zpěvačka M.I.A., která byla spolu s Nicki Minajovou součástí hudebního doprovodu. Kontroverzní rapperka ukázala do televizní kamery zdvižený prostředníček a obscénní gesto doprovodila hláškou „Seru na všechno“, jež však nebyla příliš srozumitelná.

Televize od případu „Ňadro Jacksonové“ pro jistotu vysílá kulturní program s mírným zpožděním, aby mohla podobným skandálům předejít. Jak vidět, ani to nepomohlo.

„Omlouváme se. Už jsme to zkrátka nezvládli vystřihnout,“ kál se Christopher McCloskey, mluvčí NBC. Režisér přímého přenosu se pokusil obraz aspoň zamlžit, vztyčený prostředníček byl přesto jasně patrný.

Zápas pod zataženou střechou na stadiónu v Indianapolisu sledovalo 68 658 diváků. Třiapadesátileté Madonně vyjde v březnu nové album MDNA a v ostře sledovaném přestávkovém programu poprvé představila skladbu Give Me All Your Luvin. Právě při ní se M.I.A. svérázně obsadila do hlavní role...

„Její obscénní gesto bylo naprosto nevhodné a velice nechutné. Fanouškům se omlouváme,“ snažil se situaci zachránit televizní komentátor Brian McCarthy.

Madonna se při choreografiích pro nedělní večer spojila s Jamiem Kingem a umělci kanadského Cirque de Soleil. Americkou hymnu před soubojem zazpívala vítězka soutěže American Idol Kelly Clarkson, vlastenecký nádech duelu dali duetem při písni „America the Beautiful“ Blake Shelton a Miranda Lambert.

Reklama

Související témata: