Hlavní obsah

Zkušený smečař Pláteník nebude reprezentovat, jde na beach

Česká volejbalová reprezentace mužů se letos bude muset obejít bez dlouholeté opory a zkušeného smečaře Petera Pláteníka. Třicetiletý rodák z Bratislavy se rozhodl mezinárodní sezonu vynechat a zkusí štěstí na písku s další někdejší hvězdou šestkového volejbalu Martinem Léblem.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Český volejbalista Petr Pláteník.

Článek

"Rádi bychom vytvořili novou českou dvojici v plážovém volejbale. Takže to znamená, že šestková reprezentace musí jít stranou a po deseti letech ve službách svazu přenechám prostor mladším kolegům," vysvětlil Pláteník, stálice národního týmu na postu přihrávajícího smečaře.

Pláteník začal sezonu v ruském Krasnodaru, ale klub neplnil závazky a kvůli dalším problémům se vrátil už v listopadu do Turecka do Halkbanku Ankara. Hrál také v Belgii, Řecku i věhlasnou italskou ligu. "Dáváme s Martinem pomalu program dohromady, ale snad si zahrajeme i světovku a dostaneme se z kvalifikace. Nemáme body, ale věříme tomu a jdeme do toho," řekl ČTK Pláteník.

V reprezentaci má pevné místo od roku 2003, kdy čeští volejbalisté vybojovali v Madridu čtvrté místo ve Světové lize. Startoval třikrát na mistrovství světa a čtyřikrát na ME. Reprezentační sezona začne Evropskou ligou na konci května.

Reklama