Hlavní obsah

Washington vyhrál v prodloužení, Veselý ale zůstal bez bodu

Basketbalisté Washingtonu porazili v NBA Toronto 111:108 po prodloužení, ale Jan Veselý si za 10 minut na hřišti nepřipsal jediný bod. Pondělní program nabídl ještě další dvě nastavení a posun Kobeho Bryanta v historických střeleckých tabulkách.

Foto: ČTK/AP

Jan Veselý (vlevo) se spoluhráči z Washingtonu Masonem a Wallem

Článek

Basketbalisté Washingtonu se na pátou výhru v sezoně nadřeli, přestože v průběhu utkání vedli až o 18 bodů. Toronto ale předvedlo ve druhé půli stíhací jízdu, díky níž dotáhlo utkání do prodloužení. V něm Wizards udrželi soupeře na třech bodech, a tak jej porazili podruhé z dosavadních tří vzájemných zápasů.

Washington střelecky táhl John Wall s 31 body a Nicky Young s 29. Toronto se mohlo opřít o Linase Kleizu a Jarreda Baylesse, kteří nastříleli po 30 bodech.

Českýá nováček v soutěži Veselý si připsal tři útočné doskoky, ale také čtyři fauly a dvě ztráty. Ostravský rodák se nedostal k jediné střele a z celého týmu Wizards byl nejhorší v bilanci plus/mínus, v níž se dostal na -9. Veselý alespoň výstavně zablokoval donášku Leandra Barbosy, který běžel přes celé hřiště sám do koše.

Philadelphia porazila Los Angeles Lakers 95:90, ačkoli ti čtyři a půl minuty před koncem vedli o sedm bodů. Sixers k výhře dovedl náhradník Lou Williams, který 14 ze svých 24 bodů nastřílel v poslední části. Lakers dominovali na doskoku 55:30, ale Sixers předvedli pouze čtyři ztráty oproti šestnácti na straně hostů. "Williams chytil formu v pravou chvíli," chválil trenér Philadelphie Doug Collins svého svěřence.

Kobe Bryant nastřílel v první půli 24 bodů, čímž se dostal v historických střeleckých tabulkách soutěže na páté místo před Shaquilla O'Neala. V druhé půli už Bryant přidal pouze čtyři body. Andrew Bynum si připsal 20 bodů a 20 doskoků, ale náhradníci Lakers na body prohráli s domácí lavičkou 49:16.

Portland prohrál teprve podruhé v sezoně na domácím hřišti, když podlehl Oklahomě 107:111 po prodloužení. Thunder tradičně táhli Kevin Durant s 33 body a Russel Westbrook s 28 body, 11 doskoky a 8 asistencemi. Hvězdou utkání mohl být domácí LaMarcus Aldridge, který nastřílel 39 bodů a šest sekund před koncem normální hrací doby zblokoval Durantův nájezd, jenže rozhodčí mu odpískali srážení míče a přiznali koš Durantovi, díky němuž Oklahoma vyrovnala.

"Nešlo o technický koš, byl to skvělý blok. Zápas měl skončit naší výhrou," řekl po utkání trenér Portlandu Nate McMillan, kterému televizní záběry daly za pravdu.

Los Angeles Clippers dokázali zvítězit v prodloužení na půdě Orlanda 107:102, ale přišli o Chaunceyho Billupse, který odstoupil ze hry kvůli zraněné achillovce. Na výhře Clippers se významně podílel Chris Paul s 29 body. Orlando táhl Dwight Howard s 33 body a 14 doskoky.

New York Knicks porazili Utah 99:88 i přesto, že nastoupili bez Amaré Stoudemira a navíc už v první čtvrtině odstoupil ze hry zraněný Carmelo Anthony. Knicks k výhře dovedl Jeremy Lin osobním rekordem 28 body.

NBA:
Atlanta - Phoenix 90:99, Denver - Houston 90:99, Memphis - San Antonio 84:89, New Jersey - Chicago 87:108, New Orleans - Sacramento 92:100, New York - Utah 99:88, Orlando - LA Clippers 102:107 po prodl., Philadelphia - LA Lakers 95:90, Portland - Oklahoma City 107:111 po prodl., Washington - Toronto 111:108 po prodl (za domácí Veselý 3 doskoky).

Reklama