Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova se pokusí v Lize mistryň o zázrak

ISTANBUL

Českým volejbalovým mistryním z Prostějova nezbývá než se pokusit ve čtvrteční odvetě osmifinále Ligy mistryň proti domácímu Fenerbahce Istanbul o zázrak. Turecké šampiónky v prvním utkání na Hané potvrdily roli horkých favoritek výhrou 3:1 a před vlastními diváky teď budou potvrzovat ambice na celkové prvenství v soutěži.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Budou se volejbalistky Prostějova radovat i v Turecku?

Článek

"Papírově jsou karty rozdané, určitě se ale o výsledek popereme a pokusíme se uspět. Herní kvality i síla obou týmů jsou rozdílné, ale můžeme stavět na našem dobrém výkonu v prvním zápase," řekl před odletem kouč prostějovských volejbalistek Miroslav Čada. K dispozici bude mít kompletní kádr.

Prostějov favorizovaného soupeře minulou středu v domácím prostředí v úvodu zápasu potrápil. "Zápas byl do poloviny třetího setu vyrovnaný. V závěru jsme ale už neudrželi koncentrovaný výkon. Soupeř těžil z našich chyb a musím přiznat, že prokázal své herní kvality," vrátil se k prvnímu duelu prostějovský kouč.

"Byl bych rád, kdyby se nám podařilo v Istanbulu zopakovat výkon z domácího utkání a sehrát co nejvyrovnanější utkání. V bouřlivém tureckém prostředí nebudeme mít snadnou roli," odhadl Čada.

Kádr Fenerbahce stojí na reprezentačních oporách několika zemí. Největšími hvězdami jsou Brazilka Fabiana Claudinová, Ruska Ljubov Šaškovová, Američanka Logan Tomová a Korejka Kim Jon Kong. Doplňují je turecké reprezentantky Eda Erdemová, Naz Aydemirová a Seda Tokatliogluová.

Nemají co ztratit

"Naší výhodou bude, že nebudeme pod žádným tlakem. Nemáme co ztratit, můžeme jedině získat. Naopak soupeř vyhrát musí. V Turecku rozhodně zkusíme uspět," uvedla na klubových stránkách kapitánka prostějovského týmu Solange Soaresová.

Utkání začne ve čtvrtek v 19:00.

Reklama

Související témata: