Hlavní obsah

Brněnské volejbalistky odjely pro postup do Oděsy bez Tobiášové

Volejbalistky KP Brno se pokusí ve čtvrteční odvetě osmifinále Vyzývacího poháru proti domácímu Chimiku Južnyj zopakovat domácí vítězství a vybojovat postup. Budou však v ukrajinské Oděse postrádat zkušenou Terezu Tobiášovou, která zůstala doma se třemi malými syny i zdravotním problémem.

Článek

Svěřenkyně trenéra Ondřeje Marka vyhrály úvodní dramatické utkání v Brně 3:2 a právě bývalá olympionička v beachvolejbalu na tom měla velký podíl. "Odveta bude hodně těžká. Budeme postrádat Terezu, v prvním zápase právě ona svým výkonem zavelela k obratu," řekl Marek.

Tobiášová vedle péče o rodinu bojuje se zraněním. "Nejsem zcela fit. Tahalo mě stehno a raději si zranění doléčím a pošetřím se na extraligu. Česká soutěž je pro nás priorita. Chceme medaili a myslím si, že na ni máme. Současně však věřím, že spoluhráčky zabojují a přivezou postup do čtvrtfinále," řekla sedmatřicetiletá univerzálka.

V úvodním zápase s Chimikem Brňankám utekl začátek a také nezvládly koncovku čtvrté sady. "Dopustili jsme se zbytečných chyb. Pokud se nám podaří náš výkon zlepšit, tak nejsme určitě bez nadějí na postup," uvedl Marek.

Brňankám stačí jakékoliv vítězství. V případě jejich prohry bude následovat zlatý set do 15 bodů. Vítězky narazí na postupujícího z duelu Lokomotiv Baku - Vizura Bělehrad. První zápas vyhrál na domácí půdě ázerbájdžánský tým 3:1.

Reklama

Související témata: