Hlavní obsah

Volejbalistky Brna vyřadily v osmifinále Vyzývacího poháru Južnyj

JUŽNE

Volejbalistky KP Brno postoupily do čtvrtfinále Vyzývacího poháru. V odvetě na Ukrajině sice podlehly Chimiku Južnyj 1:3, zlatý set ale svěřenkyně trenéra Ondřeje Marka vyhrály jednoznačně 15:10. V prvním utkání v Brně zvítězilo Královo Pole 3:2. Jeho čtvrtfinálovým soupeřem bude za dva týdny ázerbájdžánský celek Lokomotiv Baku, Brňanky začnou opět doma.

Článek

Stejně jako v úvodním zápase zaspaly brněnské volejbalistky bez své opory Terezy Tobiášové začátek. Než se stačily rozhlédnout a dostat do hry, prohrávaly 1:10. Postupně sice zlepšenou hrou stahovaly náskok soupeřek, ovšem sadu vyhrál jednoznačně domácí tým.

V druhém setu zlepšily Brňanky obranu na síti a přidaly i přesnější útok. V závěru vedly 24:22 a ještě 25:24, v rozhodujících chvílích je ale opustilo štěstí a ani jeden ze tří setbolů neproměnily.

Teprve v třetím setu se karta obrátila. Brněnské volejbalistky se herně zvedly, vypracovaly si náskok 19:14, k bojovnosti přidaly přesnější podání a sadu získaly. Ovšem v tempu nevydržely v následujícím setu, v níž v bouřlivé kulise ukrajinské volejbalistky větší iniciativou dovedly zápas do vítězného konce.

V rozhodujícím zlatém setu vyšel Brňankám dokonale úvod. Po tvrdém zakončení rychle získaly náskok 6:1, domácí hráčky vypadly z role a koncovka už byla jasnou záležitostí českého týmu.

Vyzývací pohár volejbalistek, odvetný zápas osmifinále:
Chimik Južnyj - KP Brno 3:1 (16, 25, -23, 23), zlatý set 10:15
Rozhodčí: Weinberger (Švýc.), Markelj (Srb.). Čas: 119 min. Diváci: 1150. První zápas: 2:3, postupuje Brno.

Reklama