Hlavní obsah

Házenkářky Písku prohrály v pohárovém osmifinále v Turecku

ANTALYA

Házenkářky Písku podlehly v prvním utkání osmifinále Vyzývacího poháru tureckému týmu Muratpasa Belediyesi 31:37. Odveta se hraje v sobotu rovněž v Antalyi.

Článek

Před 1100 diváků byla úvodní čtvrthodina zápasu vyrovnaná, pak ale domácí hráčky ukázaly, proč patří k nejlepším tureckým celkům a že jejich loňská účast ve finále Vyzývacího poháru nebyla náhodná. Předvedla se zejména autorka devíti branek Iskenderogluová, které sekundovaly ázerbájdžánská reprezentantka Tankaská a vysoká Ukrajinka Lajuková.

Jejich střely ze spojek měly takřka stoprocentní úspěšnost, zato písecké házenkářky se na každý gól hodně nadřely. Do poločasu si tak Belediyesi vypracovalo pětibrankový náskok 21:16.

V druhé půli sice svěřenkyně trenéra Jana Slavíka zpřesnily mušku, přesto se jim nedařilo k soupeři gólově přiblížit. V poslední minutě měly písecké házenkářky ještě možnost zkorigovat na čtyřbrankový rozdíl, jenže ztráta míče nakonec znamenala prohru 31:37.

V osmifinále Vyzývacího poháru se představí i další český zástupce Baník Most. Ten naopak odehraje oba zápasy proti běloruskému celku Victoria Brest o víkendu v domácím prostředí.

Osmifinále Vyzývacího poháru házenkářek, první utkání:
Muratpasa Belediyesi - Sokol Písek 37:31 (21:16)
Nejvíce branek: Iskenderogluová 9/2, Tankaská 8, Senová 7, Lajuková 5 - Luzumová 7/2, Borovská 6, Vyhnalová 6/1, Stellnerová 3. Rozhodčí: E. Vitaku, A. Vitaku (oba Kosovo). Sedmimetrové hody: 6/4 - 3/2. Vyloučení: 0:5. Diváci: 1100.

Reklama