Hlavní obsah

Lakers uhájili v NBA díky Gasolově bloku těsnou výhru v Bostonu

BOSTON

Basketbalisté Lakers vyhráli v Bostonu o jediný bod vypjatý duel historicky dvou nejúspěšnějších celků NBA. Hostům z Los Angeles v závěru prodloužení uhájil těsný náskok španělský mistr Evropy Pau Gasol, který zblokoval útočný doskok Raye Allena. Lakers, kteří mají se 16 tituly o jediný méně než rekordmani Celtics, zvítězili 88:87.

Foto: Jessica Rinaldi , Reuters

Jednatřicetiletý Pau Gasol (vlevo) byl hrdinou zápasu.

Článek

Jednatřicetiletý Gasol byl hrdinou už posledních vteřin základní hrací doby. Deset sekund před jejím koncem totiž poslal zápas do prodloužení a v něm vydařený čtvrteční večer dokonal. "Podobné situace už jsem během kariéry zažil. Nachytal jsem se, jak strnule jen hledím na míč a najednou je zápas prohraný. Musí se hrát až do konce," řekl Gasol.

Tým z Kalifornie táhli Kobe Bryant s 27 body, Gasol s 25 body a 14 doskoky a Andrew Bynum s 16 body a 17 doskoky. Za domácí nastřílel Allen 22 bodů, Paul Pierce přidal 18 bodů, ale nevedlo se Kevinu Garnettovi, který trefil pouze šest z 23 pokusů z pole.

Lakers zvítězili i přesto, že trefili jedinou trojku z 15 pokusů. Celtics se dostali pouze k pěti trestným hodům, protože celý zápas spoléhali na střelbu z dálky, a tak nebyli často faulováni.

Oklahoma překvapivě nestačila na Sacramento

Aktuálně nejlepší celek soutěže z Oklahomy překvapivě nestačil na Sacramento 101:106. Dvojice Russell Westbrook (33 bodů) a Kevin Durant (27) nastřílela dohromady 60 bodů a Oklahoma ještě šest minut před koncem vedla o osm bodů, Sacramento však především zásluhou dvou trojek Marcuse Thortona vyrovnalo a díky trestným hodům zvítězilo. Nejlepším střelcem Kings byl Tyreke Evans s 22 body.

Kanonýr čtvrtečního večera Stephen Curry dovedl 36 body Golden State k výhře na půdě Denveru 109:101. Warriors o vítězství rozhodli ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli 37:20. Díky výbornému výkonu náhradníků zvítězil Houston nad Phoenixem 96:89, lavička Rockets porazila své kolegy ze Suns 57:13.

Výsledky NBA:
Boston - LA Lakers 87:88 po prodl., Denver - Golden State 101:109, Phoenix - Houston 89:96, Sacramento - Oklahoma City 106:101.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články