Hlavní obsah

Ostrava sebrala budějovickým volejbalistům Český pohár

MLADÁ BOLESLAV

Volejbalisté Ostravy vyhráli pětisetové drama nad Českými Budějovicemi a po loňské finálové porážce získali opět Český pohár. Rozhodující set získali svěřenci Zdeňka Šmejkala 16:14, poslední bod i trofej jim v mladoboleslavské hale zařídil esem Richard Mauler.

Článek

Loňské finále mezi stejnými soupeři skončilo vítězstvím Jihočechů 3:0, ti však na finálový turnaj do Mladé Boleslavi přijeli oslabeni o oba univerzály. Jakub Novotný si léčí vazy v kotníku a Radek Motys poraněné oko.

V sobotním semifinále si ligoví mistři s Příbramí ještě poradili, ale bitvu s Ostravou prohráli. I když po prohraných dvou setech měli k poháru stejně blízko, protože se jim podařilo vyrovnat a vynutit si tie-break.

V něm vedli ještě 10:7, "brejk" však neudrželi. Za stavu 14:14 nejprve neubránili blokaře Širokého a vzápětí nezpracovali Maulerův servis.

Ostrava, která v sobotu otočila semifinále s Libercem ze stavu 0:2 na sety, vybojovala Český pohár potřetí v historii a ve středu si zahraje v Bratislavě s domácím Volley Teamem o Česko-Slovenský pohár.

Zápas začne v 18:30, o dvě hodiny dříve se v hale Pasienky utkají o stejnou trofej ženy Doprastavu s vítězem pondělního finálového duelu Olomouc - Prostějov.

Reklama