Hlavní obsah

Je to historický úspěch Mostu, libuje si trenér házenkářek Kuťka

MOST

Házenkářská euforie panuje v Mostě, protože zdejší celek žen se při své premiéře v evropských pohárech probojoval už do čtvrtfinále Challenge Cupu. A to díky tomu, že hladce přešel přes běloruský tým Victoria Brest. „Nevěděli jsme, co nás čeká, ale děvčata oba zápasy zvládla a těšíme se na další boje. Už samotný postup je historickým úspěchem klubu,“ dával najevo spokojenost zkušený trenér Tomáš Kuťka.

Článek

„O složení soupeře jsme měli jen kusé informace. Po prvním utkání jsme si ověřili, že se dá s ním uspět. A tak jsme i do druhého zápasu udělali čtyři změny v sestavě a holky hrály uvolněně. Chopily se příležitosti a jediné, co mě mrzí, je zranění naší nejlepší obránkyně a dirigentky obranné hry Weisenbilderové. Nevíme, jak bude dlouho marodit s kotníkem,“ líčil kouč českého zástupce v soutěži.

A vážil si toho, že Most zdárně pronikl do evropského poháru. „Hned napoprvé jsme mezi osmi nejlepšími celky, to je skvělé. Dvacet gólů Ryšánkové ve dvou zápasech určilo ráz série. Přitom ve Slavii neodehrála loni ani minutu. Letos prožívá debut v interlize i na evropské klubové scéně. Ryšánková má obrovskou pokoru, je to skromné a inteligentní děvče. Když dostane nějaký pokyn, trenér při příští akci vidí, že to realizuje. Radost je pracovat s takovou házenkářkou,“ povídal Kuťka.

Devatenáctiletá Helena Ryšánková zářila nadšením: „Určitě jsem střelecké hody nečekala. Velký dík patří spoluhráčkám, které mi připravují šance. Obrana Bělorusek mi vyhovovala, protože v ní byly mezery, jimiž se dalo procházet. Dostala jsem prsty do oka a nemohla jsem  koukat. Chvíli jsem špatně viděla, ale nebála jsem se. V plné hale nás hnali fanoušci, prostředí bylo možná lepší než někde při zápasech mužů.“

Reklama

Související témata: