Hlavní obsah

Závěr v Evropě si chceme užít, říká trenér pardubických basketbalistů Slowiak

Poněkud nečekaně basketbalisté Pardubic vypadli už ve čtvrtfinále Poháru České pošty v Ústí nad Labem s týmem USK Praha. Nezasáhnou tak do bojů mezi nejlepší čtyřkou, ale na druhou stranu mají více času na přípravu před dalším vystoupením na evropské scéně. „V mezinárodních zápasech sbíráme zkušenosti, které chceme pak zúročit i v Mattoni NBL,“ řekl pro Sport.cz. pardubický trenér Jan Slowiak.

Foto: Josef Pešout, Právo

Basketbalový trenér Jan Slowiak

Článek

Co rozhodlo o vaší porážce s USK Praha?

Soupeř měl větší chuť hrát, bojoval s větší odvahou a nasazením, zatímco naši hráči přistoupili k utkání velmi chladně. Bylo to podobné jako v předešlých dvou vzájemných ligových zápasech, kdy jsme aspoň zvládli koncovku, kdežto nyní už ne. Mrzí mě spousta slabých individuálních výkonů, kdy hráči nebyli koncentrovaní. Ztráceli jsme jednoduché situace jeden na jednoho.

V pondělí odlétáte do Madridu k zápasu EuroChallenge Cupu proti Fuenlabradě. Čeká vás asiodlišná atmosféra než v české lize...

Všechny zápasy na evropských palubovkách jsou úplně o jiné úrovni našich protivníků. Musíme se přesto pokusit předvést lepší hru než v Ústí. V poháru jsme už bez šance na postup, protože jsou před námi nejen zmíněná španělská Fuenlabrada, ale i Besiktas Istanbul a nemůžeme se před ně dostat. Chceme si ten závěr v Evropě přesto užít a odvést nějakou práci. Ještě poletíme do ruského Nižného Novgorodu.

Jaká je situace v týmu?

Bohužel na nás dopadá určitý útlum, protože jsme byli hodně zranění. Nehrajeme v optimální pohodě. Ale celkově nabíráme potřebné poznatky, které snad v budoucnu využijeme znovu v evropském poháru, o němž uvažujeme i na příští sezónu.

Máte před sebou ale ještě závěr letošní domácí nejvyšší soutěže. Věříte v medaili?

Je to jeden z cílů, po loňském bronzu bychom rádi tohle umístění aspoň zopakovali. Momentálně jsme právě třetí. Sezóna bude ale ještě dlouhá a nechci předbíhat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články