Hlavní obsah

Veselý 10 body vyrovnal své maximum v NBA, ale Wizards stejně prohráli

Český basketbalista Jan Veselý si deseti body na palubovce Utahu vyrovnal své střelecké maximum v NBA, k výhře Washingtonu ale nepomohl. Wizards ve čtvrtém venkovním zápase za sebou prohráli v Salt Lake City 100:114.

Foto: Mike Cassese, Reuters

Jan Veselý z Washingtonu (vpravo).

Článek

Jednadvacetiletý Veselý sice začal utkání na lavičce, s časem 25:26 stráveným na hřišti byl však pátým nejvytíženějším členem týmu. Český nováček v elitní soutěži proměnil pět ze sedmi střel, k tomu si připsal pět doskoků a jednu asistenci. "Když hraju dobře, ale prohrajeme, tak mě to netěší. Mám radost, jen když zvítězíme," řekl Veselý ke svému vyrovnanému maximu.

Utah šel do utkání proti Washingtonu s bilancí pěti porážek z posledních šesti zápasů a na mladém mužstvu Wizards si vybil svou frustraci. V poločase vedli domácí o 12 bodů a definitivně rozhodli ve třetí čtvrtině, v níž nastříleli 38 bodů.

K vítězství Jazzmanů přispěl 34 body Al Jefferson, jenž zaznamenal své sezónní maximum i díky čtrnáctibodové šňůře v druhé čtvrtině. "Vůbec jsme proti němu v prvním poločase nebojovali. Dělal si s míčem, co chtěl, a vypadalo to, že nám to vůbec nevadilo," postěžoval si kouč Washingtonu Randy Wittman.

Na vítězství už neměli sílu

Veselý hodnocení svého kouče podpořil. "Začátek se nám příliš nepovedl. Poté jsme se snažili dostat do zápasu, ale na vítězství už jsme neměli dost energie," uvedl český basketbalista, z jehož spoluhráčů se střelecky nejvíce dařilo čtyřiadvacetibodovému Johnu Wallovi.

LeBron James se nenechal znervóznit bučením příznivců Clevelandu a na palubovce, kde byl kdysi králem, dovedl 28 body Miami k vítězství 111:87. Hvězdný basketbalista se představil na hřišti Cavaliers potřetí od roku 2010, kdy odešel na Floridu, což mu mnozí jeho bývalí fanoušci nemohou odpustit.

Nowitzki zase perlil

Úřadující šampióni NBA z Dallasu porazili 82:75 Philadelphii, ačkoli prohrávali už o 15 bodů. O výhru Mavericks se nejvíce zasloužila jejich největší hvězda Dirk Nowitzki, jenž v druhém poločase nastřílel 24 bodů, tedy tolik, kolik hráči 76ers dohromady.

Nejhorší tým soutěže Charlotte dal teprve čtvrtou výhrou v sezóně svému majiteli Michaelu Jordanovi dárek ke 49. narozeninám. Bobcats zdolali 98:91 Toronto a sérii porážek ukončili po dlouhých 16 zápasech.

Výsledky NBA:
Cleveland - Miami 87:111, Detroit - Sacramento 114:108, Houston - Minnesota 98:111, LA Lakers - Phoenix 111:99, Memphis - Denver 103:102, New York - New Orleans 85:89, Oklahoma City - Golden State 110:87, Orlando - Milwaukee 94:85, Philadelphia - Dallas 75:82, Toronto - Charlotte 91:98, Utah - Washington 114:100 (za hosty Veselý 10 bodů, 5 doskoků a 1 asistence).

Reklama

Související témata: