Hlavní obsah

Durant zazářil v NBA 51 body, jeho spoluhráč Westbrook dal 40

NEW YORK

Nejlepší střelecký výkon v této sezoně NBA předvedl v neděli Kevin Durant, který 51 body dovedl Oklahomu k výhře nad Denverem 124:118. Třiadvacetiletý basketbalista, jenž vyrovnávacím košem poslal utkání do prodloužení, překonal padesátibodovou hranici poprvé v kariéře.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

Russell Westbrook z Oklahomy nastřílel proti Denveru 40 bodů.

Článek

"Důležitější je pocit z vítězství, ale je to úžasné nastřílet přes 50 bodů. Je to něco, o čem sníte jako dítě," rozplýval se po utkání Durant, dvojnásobný nejlepší střelec NBA.

Denver se však nemohl soustředit pouze na Duranta, protože Russell Westbrook nastřílel 40 bodů a přidal devět asistencí. Poprvé od roku 1996 se v NBA povedlo dvěma spoluhráčům nastřílet v jednom utkání 40 a více bodů. Před 16 lety se to podařilo Michaelu Jordanovi a Scottiemu Pippenovi v barvách Chicaga.

Oklahoma měla ještě jednu hvězdu utkání, protože španělský pivot Serge Ibaka zaznamenal triple-double 14 bodů, 15 doskoků a 11 bloků. Za Denver dalo sedm hráčů 10 a více bodů, nelepším střelcem Nuggets byl Arron Afflalo s 27 body. O prohře Denveru rozhodlo, že nezastavil Duranta s Westbrookem v prodloužení, v němž nastříleli všech 13 bodů Oklahomy.

Dalším výborným výkonem pomohl objev letošní sezony Jeremy Lin k výhře New Yorku nad obhájcem titulu Dallasem 104:97. Lin nastřílel 28 bodů a 14 asistencemi si zlepšil osobní rekord. Absolvent Harvardu sice ztratil i sedmkrát míč, ale pětkrát jej také získal.

"Hraje neskutečně. To, co nelze naučit, má v sobě. Má ohromné srdce," chválil bojovnost svého svěřence trenér Knicks Mike D'Antoni.

Poprvé po návratu z Číny se v dresu Knicks představil J.R. Smith, který k výhře pomohl 15 body. V dresu Dallasu dal Dirk Nowitzki 34 bodů, ale ani jeho výkon nestačil k odvrácení první prohry po šesti zápasech.

Minnesota porazila Philadelphii nejtěsnějším rozdílem 92:91. O výhře rozhodl Kevin Love trestnými hody pouhou desetinu sekundy před koncem. Love za první tři části trefil jen dvě z 15 střel z pole, ale v poslední čtvrtině nastřílel 12 bodů z celkových 20. Osobní rekord 22 bodů si vytvořil Ricky Rubio. Sixers vedl s 20 body Jrue Holiday, ale celek z Philadelphie už popáté v sezoně prohrál o čtyři a méně bodů.

V podobné situaci jako Love byl Kyrie Irving, který proměnil obě šestky v poslední vteřině, čímž zařídil výhru Clevelandu nad Sacramentem 93:92. Irving byl nejlepším střelcem utkání s 23 body.

Los Angeles Lakers podlehli Phoenixu 90:102 poté, co propadli v první půli, kterou prohráli o 23 bodů. Nepříznivý vývoj zápasu naštval Kobeho Bryanta, který při oddechovém čase seřval spoluhráče.

Výsledky nedělních zápasů NBA
Cleveland - Sacramento 93:92
Detroit - Boston 96:81
Houston - Utah 101:85
Indiana - Charlotte 108:73
Miami - Orlando 90:78
Minnesota - Philadelphia 92:91
New Jersey - Milwaukee 85:92
New York - Dallas 104:97
Oklahoma City - Denver 124:118 po prodl.
Phoenix - LA Lakers 102:90

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články