Hlavní obsah

Utkání vycházejících hvězd NBA ovládl Irving z Clevelandu

ORLANDO

Utkání vycházejících hvězd, které zahájilo All Star víkend NBA v Orlandu, ovládl talentovaný rozehrávač Kyrie Irving z Clevelandu. Devatenáctiletý basketbalista byl s 34 body nejlepším střelcem zápasu a dovedl svůj tým k vítězství.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Kyrie Irving.

Článek

Jednička loňského draftu upoutala neomylnou střelbou z tříbodové hranice, při níž neminula ani jeden z osmi pokusů. "To se mi v životě v zápase nepovedlo. Je jen to škoda, že takový kousek předvedu zrovna při All star, kdy se body nepočítají do statistik celé sezony. Přesto to byl úžasný večer," řekl Irving po zápase novinářům.

Do zápasu mohli zasáhnout jen hráči, kteří nepůsobí v lize déle než druhým rokem. Talentované basketbalisty si do svých týmů vybíraly dvě bývalé hvězdy Charles Barkley a Shaquille O'Neal. Šťastnější roku nakonec měl Barkley, jehož tým Chuck zvítězil 146:133.

Asi největší pozornost na sebe upoutal podkošový hráč Blake Griffin, jenž odehrál pouze jedenáct minut, při kterých diváky bavil úchvatnými smeči. Více času na palubovce nestrávil proto, že ho diváci vybrali také pro hlavní utkání hvězd do základní sestavy výběru Západní konference. Český nováček Jan Veselý z Washingtonu do duelu vycházejících hvězd nominován nebyl.

Reklama