Hlavní obsah

Házenkáři Karviné nestačili v Lize mistrů na Chambery

KARVINÁ

Házenkářům Karviné se ve čtvrtém kole Ligy mistrů zázrak nepovedl. V oslabené sestavě podlehli na domácí půdě francouzskému vicemistrovi Savoie HB Chambery, který si vítězstvím 36:28 už s předstihem zajistil postup ze skupiny H do osmifinále. Karviná, která si připsala třetí porážku v řadě, nastoupí ke klíčovému utkání za týden v chorvatském Metkoviči.

Článek

Zápas v plné nahotě odhalil propastný rozdíl ve zkušenostech hráčů obou klubů. Omlazený a nevyzrálý tým Karviné, který navíc sužuje rozsáhlá marodka, sice do hry nasadil uzdraveného Brůnu, ale ani jeho výtečný střelecký výkon na kompaktního protivníka nestačil.

Hosté své sebevědomí dali jasně najevo už v úvodu. Rychle získali vedení 4:0, které pak Baník s velkými problémy likvidoval. Povedlo se to jen jednou - v 16. minutě domácí vyrovnali na 8:8. Ve fázi, kdy hráli se Chambery rovnocennou partii, je mohly mrzely nevyužité příležitosti Laclavíka s Mrakičem.

Srbský pivot ale vzápětí odstoupil se zraněným kotníkem a karvinský lazaret už na soupeře dále neměl. Obzvláště, když čtyřicet minut se o góly prakticky výhradně dělili jen Brůna s Vaškem.

Hosté, v jejichž sestavě se neztratil ani český legionář Karel Nocar, si pestřejší hrou v útoku i důraznější obranou ještě před přestávkou vypracovali pětigólové vedení, které po obrátce s přehledem zvyšovali. Karviná už je nemohla ničím překvapit. Do hry se postupně dostali všichni mladíci z lavičky Baníku, kteří tak proti špičkovému týmu nabrali alespoň cenné zkušenosti.

"Přes porážku se nemáme za co stydět. Náš manšaft je ještě nevyzrálý, i tak jsme však nezahráli úplně bezchybně. Chambery si u nás zaslouženě pojistilo postup," uznal trenér Jiří Kekrt.

Kouč francouzského celku Philippe Gardent připustil, že Karviná nekladla takový odpor, jak očekával. "Věděli jsme, že několik hráčů soupeře má zdravotní problémy a tato skutečnost nám nakonec usnadnila i cestu k vítězství. Jsme rádi, že jsme tady vyřešili postupovou otázku," řekl Gardent.

Druhý zápas skupiny mezi Winterthurem a Metkovičem se hraje později.

Baník Karviná - Savoie HB Chambery 28:36 (14:19)
Branky: M. Brůna 10/5, Vašek 7/2, T. Heinz 6, Bednařík 3, Laclavík a Prokopec po 1 - Narcisse 9, Stoecklin 8, Busselier 6/3, Nocar 5, Derbier 3, Roura a Moskalenko po 2, Grossmann 1. Rozhodčí: D. Načevski, M. Načevski (oba Mak.). Sedmimetrové hody: 8/7 - 3/3. Vyloučení: 5:9. Diváci: 1900.
Tabulka skupiny H:
1. Chambery400129:1048
2. Winterthur11192:873
3. Karviná103121:1352
4. Metkovič01281:971

Reklama

Související témata: