Hlavní obsah

Kdy znovu vyhraje Orlando?

NEW YORK

Deset porážek v řadě. To je bilance basketbalistů Orlanda v probíhajícím ročníku NBA. Desátý korálek na šňůru neúspěchů přidal tým z Floridy v Utahu. Orlando nezachránil ani kanonýr Tracy McGrady, který nastřílel 29 bodů. Název týmu - Magic (Kouzlo) - tak zatím vyznívá spíše jako ironická poznámka...

Článek

Pozice kouče Doca Riverse je velmi vratká, on sám nemá tušení, co pro něj týmová mizérie znamená. "Nevím, co bude, ale předpokládám, že se to brzy dozvím," jen suše prohodil k novinářům po zpackaném utkání. Magic se znovu na palubovce ukážou ve čtvrtek, vedení týmu má tedy relativně mnoho času provést na střídačce nějakou změnu.

Orlando přitom bylo v Salt Lake City blízko vítězství, ovšem McGrady v závěru minul a Jazz těsné vítězství 90:88 udržel. Jedinou radost letos připravili Magic svým fanouškům v úvodu soutěže, když porazili newyorské Knicks. To ale bylo před téměř třemi týdny...

Triple-double pro Nashe

Basketbalisté Bostonu prohráli v těsné koncovce na hřišti Knicks 86:89, přestože už vedli o sedmnáct bodů. Jediný Čech v NBA Jiří Welsch strávil v dresu Celtics na palubovce patnáct minut a připsal si pět bodů a asistenci.

V Dallasu se prvního triple-double v kariéře dočkal hvězdný kanadský rozehrávač Steve Nash. Při vítězství 105:98 nad Portlandem k tradičně dvouciferným počtům bodů (14) a asistencí (12) přidal v posledních sekundách zápasu poprvé v kariéře i desátý doskok.

"Vždy jsem chtěl alespoň jeden triple-double udělat," radoval se z ceněného zápisu Nash, dvojnásobný účastník Utkání hvězd NBA, po svém 480. zápase v základní části NBA. "Nikdy jsem z toho sice nedělal velkou vědu a nebyl bych zklamaný, kdyby se mi nepovedl, ale když už ho mám, tak se cítím skvěle," dodal Nash.

Philadelphia - Houston 66:74
Nejvíce bodů: Iverson 15 - Mobley 19.
New York - Boston 89:86
Nejvíce bodů: Houston 26 - Baker 20, Welsch 5 (15 minut, 1 asistence).
Atlanta - Washington 97:106
Nejvíce bodů: Terry 25 - Hughes 26.
Dallas - Portland 105:98
Nejvíce bodů: Finley 25 - Wallace 31.
Utah - Orlando 90:88
Nejvíce bodů: Kirilenko 25 - McGrady 29.

Reklama