Hlavní obsah

Házenkářkám jde o nominaci

PRAHA

Poslední zkouškou před uzavřením nominace na prosincové MS v Chorvatsku je pro české házenkářky turnaj v Budapešti, kde se ve čtvrtek utkají s Maďarskem, v pátek se Španělskem a v sobotu s Francií.

Článek

"Už se mi rýsuje kádr pro šampionát, ještě ale vyřadím jednu hráčku do pole a naopak složení brankářek doplním o Ajglovou. Zatížení i konkurence na turnaji nám simulují podmínky mistrovství světa. Výsledkově asi díru do světa neuděláme, neboť hrajeme s vynikajícími celky, ale když prohrát, tak jen čestně," sdělil Právu trenér Lubomír Krejčíř.

"Po několika týdnech přípravy se mi zdá, že jsme někde uprostřed mezi představami a realitou, trochu nám při těhotenství Romanové schází úderná spojka, dodal kouč." Házenkářky těsně před odjezdem na MS ještě stihnou 26. listopadu v Norimberku a o den později v Chebu přípravné duely s Němkami. Potom vyrazí do chorvatské Poreče, kde v základní části budou bojovat o tři postupová místa s Kanadou, Ruskem, Angolou, Koreou a Rakouskem.

Sestava reprezentace v Budapešti:
Černá (Mety/Fr.), Škavronková - Fabíková, Arnošová, Simerská, Polášková (vš. Olomouc), Zámorská (Norstrand Oslo/Nor.), Čumplová (Neustadt-Sebnitz/Něm.), Plamínková, Adámková, Válová, Knytlová, Fischerová (všechny Slavia Praha), Vašková, Roubínková (obě Zlín).

Reklama